• 20 Ιουνίου, 2021

“Ντου” οπαδών του Ολυμπιακού στην Ακρόπολη – Προπηλάκισαν τους αρχαιοφύλακες

 “Ντου” οπαδών του Ολυμπιακού στην Ακρόπολη – Προπηλάκισαν τους αρχαιοφύλακες

Αναστάτωση προκλήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην Ακρόπολη, όπου βρέθηκαν περίπου 500 οπαδοί του Ολυμπιακού. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, οι οπαδοί των ερυθρολεύκων «εισέβαλαν ξαφνικά στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης» προπηλακίζοντας μάλιστα τους αρχαιοφύλακες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι οπαδοί του Ολυμπιακού ήθελαν να σηκώσουν τη σημαία της ομάδας τους στον αρχαιολογικό χώρο…όπως είχαν κάνει πριν πεντε χρόνια οπαδοί του Παναθηναϊκού, ενώ ευτυχώς δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού:
«Σήμερα το απόγευμα, οπαδοί του Ολυμπιακού εισέβαλαν ξαφνικά στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, αφού προπηλάκισαν τους αρχαιοφύλακες. Από την Αστυνομία εκτιμάται ότι ο αριθμός των οπαδών ήταν περίπου 500 άτομα.

Το φυλακτικό προσωπικό της Ακρόπολης αντέδρασε με ψυχραιμία. Κάλεσε την Αστυνομία και προσπάθησε να τους κρατήσει εκτός του χώρου, αλλά ο αριθμός των οπαδών ήταν συντριπτικά μεγαλύτερος. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού ανέβηκαν στον Βράχο και αφού κράτησαν για λίγα λεπτά πανώ της ομάδας τους, αποχώρησαν.

Όπως φώναζαν, απαίτησαν να κάνουν ό,τι είχαν κάνει και οπαδοί του Παναθηναϊκού, σε αντίστοιχο περιστατικό στις 25 Ιουνίου 2016. Το συμβάν διήρκεσε περίπου 15 λεπτά. Υπογραμμίζεται ότι δεν σημειώθηκε κανένας τραυματισμός και καμία φθορά σε μνημείο».