Ντονμπάς: “Έρχεται η μεγαλύτερη μάχη τανκς μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο” – Μεγάλη ρωσική φάλαγγα κατευθύνεται στην περιοχή

 Ντονμπάς: “Έρχεται η μεγαλύτερη μάχη τανκς μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο” – Μεγάλη ρωσική φάλαγγα κατευθύνεται στην περιοχή

Φωτογραφίες και βίντεο που έχουν δημοσιευτεί στο Telegram και φαίνεται να έχει επιβεβαιώσει το CNN αποτυπώνουν μια μεγάλη ρωσική φάλαγγα να κατευθύνεται στην περιοχή του Ντονμπάς, όπου η Μόσχα έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα επικεντρώσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της.

Σύμφωνα με το αμερικανικό κανάλι, μια μεγάλη φάλαγγα ρωσικών στρατιωτικών οχημάτων είναι εν κινήσει κοντά στο Ματφέεφ Κουργκάν, έναν οικισμό στην περιοχή του Ροστόφ της Ρωσίας.

«Ενεργειακό σωσίβιο» στον λιγνίτη αναζητεί η Αθήνα – Οι ανακοινώσεις, οι αντιδράσεις, οι περιορισμοί

Η φάλαγγα έχει κατεύθυνση προς τα βορειοδυτικά, προς την περιοχή του Ντονμπάς.

Τσόμσκι: “Πλησιάζουμε το πιο επικίνδυνο σημείο της ανθρώπινης ιστορίας”

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις του Πολωνού πρωθυπουργού Mateusz Morawiecki για τη συνέχιση του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο Πολωνός πρωθυπουργός που συναντήθηκε με τον Βέλγο ομόλογο του εκτίμησε ότι η πιο αποφασιστική μάχη στην Ουκρανία  θα ξεκινήσει σύντομα και θα είναι η μεγαλύτερη μάχη με τανκς από τον Β παγκόσμιο πόλεμο.

Συγκεκριμένα είπε: «Η πιο αποφασιστική μάχη θα ξεκινήσει πιθανώς σύντομα, και ταυτόχρονα θα είναι η μεγαλύτερη μάχη με τανκς σε αυτό το μέρος του κόσμου, σε αυτό το μέρος της Ευρώπης, από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο»

Και συνέχισε: «Εννοώ τη γειτονιά της ανατολικής Ουκρανίας. Δεν μπορούμε να καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια, πρέπει να βοηθήσουμε ενεργά στην υπεράσπιση της κυριαρχίας και της ακεραιότητας της Ουκρανίας».

Οι δυο πρωθυπουργοί συναντήθηκαν στη Βαρσοβία και συζήτησαν για τις συνέπειες του πολέμου στις χώρες της Ευρώπης.

Μανώλης Δράκος