• 6 Δεκεμβρίου, 2021

Ντονμέζ: Συνεχίζουμε αποφασιστικά στην Ανατολική Μεσόγειο

 Ντονμέζ: Συνεχίζουμε αποφασιστικά στην Ανατολική Μεσόγειο

“Tα έργα θα πραγματοποιηθούν με αποφασιστικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα” τόνισε ο Φατίχ Ντονμέζ, στην ενημέρωση για το έργο του υπουργείου Ενέργειας, στην αρμόδια επιτροπή Προϋπολογισμού της τουρκικής Βουλής.

«Διεξάγουμε ενδελεχείς έρευνες στις θάλασσές μας με τα ερευνητικά μας πλοία Barbaros, Χαϊρεντίν Πασά και Oruc Reis, καθώς και με τα πλωτά γεωτρύπανα Πορθητής και Γιαβούζ. Από την άλλη πλευρά, το γεωτρύπανο Κανουνί, το οποίο παραλήφθηκε στις 31 Ιανουαρίου και αναχώρησε από το λιμάνι Τασουτζού της Μερσίνας, μετά την ολοκλήρωση της ανακαίνισής του, θα αρχίσει τις δραστηριότητές του στη Μαύρη Θάλασσα τους πρώτους μήνες του 2021» είπε ο Ντονμέζ, σύμφωνα με το ethnos.gr.

Μπορέλ στον Παπαδημούλη: Κυρώσεις στην Τουρκία αν δεν σταματήσει τις μονομερείς ενέργειες

Ο Ντονμέζ επεσήμανε ότι το Oruc Reis και το Barbaros έχουν πραγματοποιήσει τρισδιάστατες έρευνες σε 46 χιλιάδες τ.χλμ. στην Ανατολική Μεσόγειο και σε 33 χιλιάδες τ.χλμ. στη Μαύρη Θάλασσα. «Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων εξερεύνησης και γεώτρησης πραγματοποιήθηκαν επίσης 3 γεωτρήσεις στη θάλασσα κατά τους πρώτους 9 μήνες του 2020», ανέφερε.

Διπλωματική “βόμβα” από το Στέϊτ Ντιπάρτμεντ: Οι ΗΠΑ διαφωνούν με την Ελλάδα για την έκταση του εναέριου χώρου- Αναγνωρίζουν μόνο έως τα 6 μίλια!

Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας υπογράμμισε επίσης ότι έχει ξεκινήσει η κατασκευή της πρώτης μονάδας του πυρηνικού σταθμού Άκουγιου, η οποία θα τεθεί σε λειτουργία το 2023, ενώ παραχωρήθηκε άδεια κατασκευής και για δεύτερη, τρίτη και τέταρτη μονάδα στις 8 Απριλίου 2020. «Στόχος μας είναι να θέσουμε σε λειτουργία την πρώτη μονάδα στο Άκουγιου κατά την 100ή επέτειο της Δημοκρατίας μας και να θέσουμε σε λειτουργία τις άλλες μονάδες έως το τέλος του 2026».