• 1 Δεκεμβρίου, 2021

Νότια Αφρική: Λουκέτο στον Αθλητισμό – Γυρίζουν στην Βρετανία ομάδες ράγκμπι

 Νότια Αφρική: Λουκέτο στον Αθλητισμό – Γυρίζουν στην Βρετανία ομάδες ράγκμπι

Τέσσερις ομάδες ράγκμπι επρόκειτο να παίξουν με αντίπαλο τη Νότια Αφρική στο United Rugby Championship (URC), αλλά οι ουαλικοί σύλλογοι Cardiff και Scarlets ανακοίνωσαν ότι θέλουν να αποχωρήσουν καθώς η Βρετανία ετοιμάζεται να επιβάλει ταξιδιωτικούς περιορισμούς από την Παρασκευή.

«Με την κατάσταση στη Νότια Αφρική να έχει αλλάξει τόσο γρήγορα, τώρα προσπαθούμε να επαναπατρίσουμε το προσωπικό μας το συντομότερο δυνατόν», ανέφερε εκπρόσωπος της Κάρντιφ στο Twitter.

«Για τις ενδιαφερόμενες οικογένειες και φίλους, να είστε βέβαιοι ότι η εστίασή μας είναι να διασφαλίσουμε την ασφάλεια και την ευημερία των ανθρώπων μας και θα σας κρατάμε ενήμερους για οποιεσδήποτε εξελίξεις» πρόσθεσαν οι άνθρωποι της ομάδας.

Νέο “χτύπημα” Μπατζελή :Κάτι δεν πάει καλά και πρέπει να το κοιτάξεις

Οι αγώνες URC θα ακυρωθούν, με την ανακοίνωση να αναμένεται αργότερα.

Η ομάδα του Cardiff επρόκειτο να παίξει με τους Lions στο Γιοχάνεσμπουργκ την Κυριακή, ενώ οι Scarlets βρίσκονται στο Ντέρμπαν για να αντιμετωπίσουν τους Sharks το Σάββατο.

Δεν υπήρχε καμία πληροφορία για τα σχέδια του ιρλανδικού συλλόγου Munster, που πρόκειται να αντιμετωπίσει τους Bulls στην Πρετόρια το Σάββατο, ή της ιταλικής Zebre, στο Κέιπ Τάουν που θα αντιμετωπίσει τους Stormers.

Είναι οι πρώτοι σύλλογοι που φτάνουν στη Νότια Αφρική από την έναρξη της πανδημίας και η αναβολή των αγώνων θα αποτελέσει σημαντικό πλήγμα για το τουρνουά που ξεκίνησε πρόσφατα, στο οποίο συμμετέχουν ομάδες από τη Νότια Αφρική, την Ιρλανδία, την Ιταλία, τη Σκωτία και την Ουαλία.

Οι Βρετανοί παίκτες του γκολφ την Παρασκευή αποχώρησαν επίσης από το Joburg Open, το πρώτο γεγονός του DP World Tour.