• 5 Δεκεμβρίου, 2021

Νοσοκομείο Βόλου: Δεν υπάρχει ΜΕΘ για 30χρονο διανομέα με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις μετά από τροχαίο

 Νοσοκομείο Βόλου: Δεν υπάρχει ΜΕΘ για 30χρονο διανομέα με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις μετά από τροχαίο

ÊÕÐÅËËÏ ÅËËÁÄÁÓ / ÔÅËÉÊÏÓ / ÍÏÓÏÊÏÌÅÉÏ ÂÏËÏÕ (ÍÔÉÍÏÓ ÌÐÏÕÑËÇÓ / Eurokinissi Sports)

Τραγική παραμένει η κατάσταση στο νοσοκομείο Βόλου. Σύμφωνα με το ethnos.gr στην εφημερία αναλογεί ένας γιατρός για 110 ασθενείς καθώς δύο από τους πέντε συνολικά παθολόγους βγήκαν εκτός μάχης. Είκοσι έξι ασθενείς μεταφέρθηκαν ήδη σε ιδιωτικές κλινικές και η επιχείρηση αποσυμφόρησης του νοσοκομείου θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες. Πέντε ακόμη νεκροί από κοροναϊό προστέθηκαν το τελευταίο 24ωρο στον μακρύ απολογισμό θυμάτων από covid στο νοσοκομείο του Βόλου.

Μάλιστα ένας διασωληνόμενος με κοροναϊό βρίσκεται εκτός ΜΕΘ ενώ κρεβάτι ΜΕΘ δεν υπάρχει και για έναν 30χρονο διανομέα με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις μετά από σοβαρό τροχαίο που είχε το βράδυ της Τετάρτης στο Βόλο. Συνολικά από την αρχή της πανδημίας η Μαγνησία σύμφωνα με τα στοιχεία του νοσοκομείου μετρά 381 νεκρούς.

«Δεν έχει ούτε έναν πνευμονολόγο το νοσοκομείο και περνάμε πανδημία με μεγάλη επιθετικότητα. Το νοσοκομείο είναι υπό κατάρρευση. Έχει κλείσει. Η κατάσταση παραμένει δραματική. Ρώτησα την ίδια την υπουργό που ήρθε προχθές αν μπορεί μόνο ένας γιατρός να ανταποκριθεί δίπλα σε 110 ασθενείς και μου απάντησε όχι. Υπάρχει ελπίδα να γίνουν όλοι καλά με έναν γιατρό; Η απάντηση είναι όχι. Είναι μεγάλο πρόβλημα η υποστελέχωση. Δεν ακουστήκαμε. Θα μπορούσαν να γίνουν πολλά» δήλωσε στο ethnos.gr o κ. πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών, Νίκος Χαυτούρας. Όπως εξήγησε ο ίδιος το νοσοκομείο είχε βάλει ταβάνι προ πανδημίας για νοσηλεία 70 ασθενών-αν και ήταν πολύ δύσκολος στόχος- και τώρα οι ασθενείς είναι 110.

Ζήτημα, ωστόσο, προκύπτει και όταν τα περιστατικά είναι βαριά με αποτέλεσμα πολλοί να μην είναι μετακινήσιμοι. Την ίδια ώρα πρόβλημα προκύπτει λόγω του μεγάλου όγκου ασθενών, με τις εγκαταστάσεις οξυγόνου να μην επαρκούν, χτυπώντας ο συναγερμός το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. «Το νοσοκομείο και οι εγκαταστάσεις του δεν αντέχουν. Είναι σχεδιασμένες για άλλα δεδομένα και δεν μπορούν να παρέχουν οξυγόνο σε όλους αυτούς τους ασθενείς με αποτέλεσμα να έχει κλατάρει το οξυγόνο. Δεν μπορούν οι ασθενείς να θεραπευθούν κάτω από αυτές τις συνθήκες» πρόσθεσε ο κ. Χαυτούρας.

Η εικόνα των εισαγωγών τις τελευταίες μέρες είναι καλύτερη καθώς από τις 17 που είχαν φτάσει σε μια εφημερία, αυτές ακολουθούν πτωτική πορεία και την Τετάρτη έπεσαν στις 5. Στο μεταξύ, σήμερα αναμένονται μετακινήσεις γιατρών στο νοσοκομείο του Βόλου καθώς αυτές έχουν ήδη υπογραφεί και αναμένονται μία παθολόγος και ένας πνευμονολόγος από Κ.Υ. Βόλου, καθώς και η ενίσχυση με ιδιώτες γιατρούς. Σημειώνεται ότι για τη διασπορά του ιού της πανδημίας σε κλινική μη covid η Εισαγγελία του Βόλου έχει διατάξει προκαταρκτική έρευνα, ώστε να διαπιστωθούν αν και ποιοι έχουν την ευθύνη της διασποράς.