• 26 Νοεμβρίου, 2020

Νοσηλεύτριες από την Κρήτη: “Ευχηθείτε μας καλή τύχη και να προσέχετε” – Kύμα αλληλεγγύης για την Θεσσαλονίκη (vid)

 Νοσηλεύτριες από την Κρήτη: “Ευχηθείτε μας καλή τύχη και να προσέχετε” – Kύμα αλληλεγγύης για την Θεσσαλονίκη (vid)

Μήνυμα σε όλη την Ελλάδα έστειλαν οι νοσηλεύτριες που αναχώρησαν από την Κρήτη εθελοντικά για να βοηθήσουν στο Ιπποκράτειο.

»Η Βασιλική, η Ολυμπία, η Ευαγγελία, η Άρτεμις, η Κατερίνα, η Μαλαματή, η Ευφροσύνη, η Ανθή, η Χρυσούλα και η Πηνελόπη, δήλωσαν εθελοντικά ότι μπαίνουν στην πρώτη γραμμή της μάχης στο πλάι των συναδέλφων τους στη Β. Ελλάδα. Από αύριο αναλαμβάνουν υπηρεσία στο «Ιπποκράτειο». Και δεν είναι οι μόνες, καθώς όπως με πληροφορούν οι Διοικητές των ΥΠΕ, από περιοχές που δεν πλήττονται τόσο πολύ, και άλλοι δήλωσαν ότι θέλουν να πάνε στη Θεσσαλονίκη, στη Β. Ελλάδα για να βοηθήσουν» δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Οι συγκεκριμένες νοσηλεύτριες έχουν εξειδίκευση σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Σύμφωνα με το cretalive.gr τρεις από τις δέκα νοσηλεύτριες κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου δήλωσαν: «Ευχηθείτε μας καλή τύχη. Και να προσέχετε».

«Τις νοσηλεύτριες των νοσοκομείων της Κρήτης που μεταβαίνουν εθελοντικά για να παρέχουν τις υπηρεσίες τους, ενισχύοντας το έργο των συναδέλφων τους και τη λειτουργία των νέων κλινών ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη που πλήττεται από την πανδημία, αποχαιρέτησαν στο αεροδρόμιο Ηρακλείου σήμερα, η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη και ο Υποδιοικητής Δημήτρης Αγαπίου» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η 7η ΥΠΕ Κρήτης και πρόσθεσε:

«Συνοδεύοντας την ομάδα ως το αεροσκάφος, η Διοικήτρια και ο Υποδιοικητής της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης τους ευχήθηκαν καλό ταξίδι, κουράγιο, υγεία και δύναμη για να αντεπεξέλθουν στο δύσκολο έργο τους, διαβεβαιώνοντας πως, θα βρίσκονται πάντα δίπλα τους, όπως και σε κάθε επαγγελματία υγείας στην Κρήτη που αυτή την ώρα μάχεται κατά της διασποράς του Κορωνοιού Covid-19, στηρίζοντας το δημόσιο σύστημα υγείας, προστατεύοντας την ανθρώπινη ζωή».

Οι δέκα νοσηλεύτριες έφτασαν στην Θεσσαλονίκη, όμως κατά την έξοδο τους από το αεροδρόμιο δεν θέλησαν να κάνουν καμία δήλωση στα ΜΜΕ που ανέμεναν την άφιξη τους και κατευθύνθηκαν στα υπηρεσιακό οχήματα για να μεταβούν σε ξενοδοχείο όπου θα διαμείνουν.