• 27 Ιανουαρίου, 2022

Νοσηλεύτρια στον Ευαγγελισμό: Βγαίνουμε θετικοί ο ένας μετά τον άλλο – Είμαστε 2 για 46 ασθενείς

 Νοσηλεύτρια στον Ευαγγελισμό: Βγαίνουμε θετικοί ο ένας μετά τον άλλο – Είμαστε 2 για 46 ασθενείς

Στην κατάσταση του Ευαγγελισμού με την διασπορά του κοροναϊού αναφέρεται μια νοσηλεύτρια, σε βιντεάκι που ανέβασε στο TikTok και έχει γίνει viral.

Η νοσηλεύτρια που εργάζεται στην κλινική COVID-19, περιγράφει τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν καθημερινά γιατροί και νοσηλευτές για να ανταπεξέλθουν σε κάθε βάρδια.

Μητέρα καταγγέλλει τους “Θεματοφύλακες” – Το παιδί της έχασε τη σχολική χρονιά

«Έχουμε φτάσει σε μια κατάσταση τραγική» αναφέρει η νεαρή νοσηλεύτρια από τον «Ευαγγελισμό», δείχνοντας στην κάμερα την δερματίτιδα που έχει πάθει εξαιτίας του έντονου στρες. Όπως δηλώνει, αφού νόσησε από κορονοϊό, γύρισε στην δουλειά της μετά από δέκα ημέρες καραντίνα, χωρίς να έχει σημασία εάν είναι καλύτερα γιατί όλοι οι συνάδελφοί της βγαίνουν θετικοί ο ένας μετά τον άλλον.

«Κανείς δεν ενδιαφέρεται για όλο αυτό και είναι εγκληματικό. Είμαστε δυο νοσηλευτές για 46 ασθενείς. Ζητάμε βοήθεια. Μίλησα στον διευθυντή. Είμαστε εξαντλημένοι. Είναι λες και είμαστε σε εμπόλεμη ζώνη, χωρίς στρατιώτες χωρίς πυρομαχικά», λέει στο βίντεο της στο TikTok.

«Όλο είναι παράλογο, ζω το θέατρο του παραλόγου, άλλα ζούμε, άλλα βγαίνουν έξω. Ακούω και κάτι απόψεις που με σοκάρουν. Τελείως διαφορετική εικόνα δείχνουν τα κανάλια προς τα έξω» δηλώνει η νοσηλεύτρια και προσθέτει ότι οι προϊστάμενοι της απαντούν σαν πολιτικοί. Όπως αναφέρει, πολλοί ζήτησαν να γυρίσουν πίσω οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί, ωστόσο η διοίκηση απαντάει ότι δεν τους θέλουν.

«Είμαστε μόνοι μας και η απάντηση του Μητσοτάκη είναι ότι το ίδιο είναι να διασωληνώνεται έναν ασθενή στον όροφο και το ίδιο στην εντατική, όχι δεν είναι, οι άνθρωποι πεθαίνουν και θα συνεχίσουν να πεθαίνουν έτσι όπως είναι η κατάσταση και εμάς δεν μας ακούει κανένας» καταγγέλλει η νοσηλεύτρια.

Υπενθυμίζεται ότι στον «Ευαγγελισμό» τα επισκεπτήρια έχουν απαγορευτεί για τουλάχιστον δύο εβδομάδες λόγω της διασποράς του κορονοϊού μέσα στο νοσοκομείο. Μέχρι στιγμής τουλάχιστον 92 υγειονομικοί έχουν βρεθεί θετικοί στην COVID-19, ενώ ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες μέρες.