• 21 Σεπτεμβρίου, 2020

Noor 1: Τρίτος ανακριτής ζήτησε μετάθεση

 Noor 1: Τρίτος ανακριτής ζήτησε μετάθεση

Όπως μετέδωσε το OPEN, και ο τρίτος ανακριτής που πήρε στα χέρια του την υπόθεση, NOOR 1 Γιάννης Πετρόπουλος ζήτησε μετάθεση από την Αθήνα για την Χαλκίδα επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.

Είχε προηγηθεί η μετάθεση της ανακρίτριας Ευαγγελίας Αλεξακίδου, η οποία μετατέθηκε από τον Πειραιά στην Αθήνα, ενώ στη συνέχεια η ανακρίτρια Πειραιά, Καλλιόπη Μάντακα, η οποία την διαδέχθηκε παραιτήθηκε από το σώμα και έφυγε για τις ΗΠΑ.

Όσον αφορά το αίτημα μετάθεσης του Γιάννη Πετρόπουλου, η τύχη του θα γίνει γνωστή τις επόμενες ημέρες. Σημειώνεται ότι ο κ. Πετρόπουλος είχε ζητήσει εγγράφως να του διατεθεί επίκουρος ανακριτής λόγω του όγκου των δικογραφιών, αλλά το αίτημά του δεν απαντήθηκε από τον προϊστάμενο του Πρωτοδικείου Πειραιά Γιάννη Μαλλούχο. Επίσης όταν αρχικά του είχε ανατεθεί η υπόθεση είχε ζητήσει εξαίρεση διότι τυγχάνει υιός του πρώην ποδοσφαιρικού εισαγγελέα Κωνσταντίνου Πετρόπουλου.

Παράλληλα, σύμφωνα και πάλι με το OPEN, η ανακρίτρια της υπόθεσης Καλλιόπη Μάντακα είχε ζητήσει την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου ενός μάρτυρα, ο οποίος επί δυόμιση χρόνια προσπαθεί να καταθέσει. Όμως το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά απέρριψε το σχετικό αίτημα με βούλευμα. Και σε άλλη περίπτωση, πάντως, δεν έγινε δεκτή η άρση απορρήτου από το συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά στην έρευνα για το Noor 1.