• 9 Δεκεμβρίου, 2021

Νίκος Κουρής: Το τελειώνω εδώ – Δεν πήγε για τεστ DNA η Μαργαρίτα Θεοδωράκη

 Νίκος Κουρής: Το τελειώνω εδώ – Δεν πήγε για τεστ DNA η Μαργαρίτα Θεοδωράκη

Δεν πήγε τελικά να κάνει τεστ DNA η Μαργαρίτα Θεοδωράκη, με τον Νίκο Κουρή να λέει ότι δεν θέλει να ασχοληθεί ξανά με αυτή την υπόθεση, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι είναι γιος του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη.

«Δυστυχώς η κ. Μαργαρίτα Θεοδωράκη δεν μας τίμησε για το τεστ DNA. Περιμέναμε μέχρι τελευταία στιγμή. Δεν επικοινώνησε κανείς μαζί μας. Μάθαμε από την τηλεόραση ότι δεν θα έρθει» είπε ο συνήγορος του Νίκου Κουρή, Κυριάκος Ροζάκης. Ο Νίκος Κουρής μιλώντας στο Happy Day ζήτησε συγγνώμη από τους εκατομμύρια φίλους του Μίκη.

Νεκροί πρόσφυγες εντοπίστηκαν ανοιχτά της Χίου

«Να πω ότι περιουσία δικιά μας ήταν οι αρχές με τις οποίες με μεγάλωσε ο Γιάννης ο Κουρής, είναι το χαμόγελο της μητέρας μου την οποία μνημονεύει και η Μαργαρίτα στο βιβλίο της και σας προτρέπω να το διαβάσετε. Ο Μίκης είχε πει γι’ αυτό το βιβλίο ότι είναι μια αποκάλυψη.

Να ζητήσω συγγνώμη από τους εκατομμύρια φίλους του Μίκη που έγινα πρωταγωνιστής άθελά μου σε μια τέτοια ιστορία. Πιστεύω ότι ο κόσμος έχει κουραστεί και θα το τελειώσω εδώ σήμερα όλο αυτό. Δε θα ξανασχοληθώ, να ηρεμήσω και να αφιερωθώ σε αυτό που ήθελε και ο Μίκης Θεοδωράκης, τη διάδοση του έργου του» είπε.

«Έπρεπε να με αναφέρει ως “Θεοδωράκη” στη διαθήκη γιατί διαφορετικά θα μπορούσαν να την προσβάλλουν. Η ταυτότητά μου γράφει Κουρής γι΄αυτό και έχει βάλει το “Θεοδωράκης” σε παρένθεση. Πιστεύω ότι αν ερχόταν η Μαργαρίτα σήμερα, θα είχε τελειώσει αυτό το ζήτημα και εγώ δε θέλω να ξανασχοληθώ. Δε θα επαναληφθεί η διαδικασία. Είμαι σίγουρος ότι είμαι γιος του Μίκη απλά ήθελα να το αποδείξω σε όσους αμφιβάλλουν. Όσα αναφέρει στη διαθήκη του μου φτάνουν και μου περισσεύουν» ανέφερε ο Νίκος Κουρής.

«Δεν διεκδικώ κανένα περιουσιακό στοιχείο – Είμαι γιος του»

Κανένα περιουσιακό στοιχείο από την περιουσία του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη δεν θα διεκδικήσει ο Νίκος Κουρής, όπως σημειώνει ο ίδιος σε επιστολή που υπογράφει, ενώ ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει καμία διαμάχη με τα υπόλοιπα άτομα που αναγράφονται στη διαθήκη.

Ωστόσο ο ίδιος υποστηρίζει ότι είναι «βιολογικό τέκνο» του Μίκη Θεοδωράκη, παρόλο που εκκρεμεί το ζήτημα της εξέτασης DNA που έχει ζητήσει, για την οποία σημειώνει ότι θα ήταν το μέσο για να «αποκατασταθεί η αξιοπρέπεια» της μητέρας του.

«Όσον αφορά την αναφορά της διαθήκης προς το άτομό μου, σε ιδιαίτερο μάλιστα εδάφιο, δείχνει την ιδιαίτερη σχέση που μας συνδέει. Και είναι πραγματικά χωρίς σημασία αν με αποκαλεί Νίκο Κουρή, Νίκο Θεοδωράκη ή Νίκο Κουρή (Θεοδωράκη)», σημειώνει.