• 25 Ιανουαρίου, 2022

Νικολαΐδης: Ο κ. Μητσοτάκης ξεδίπλωσε το κοινωνικό όραμα που διαθέτει για την Ελλάδα του 2020

 Νικολαΐδης: Ο κ. Μητσοτάκης ξεδίπλωσε το κοινωνικό όραμα που διαθέτει για την Ελλάδα του 2020

Κριτική στον πρωθυπουργό με αφορμή αναφορές σε συνέντευξη του στο πλαίσιο του Athens Democracy Forum 2020, ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης «ξεδίπλωσε το κοινωνικό όραμα που διαθέτει για την Ελλάδα του 2020». 

Αλ. Νικολαΐδης: Ο άνευ χαρτοφυλακίου υπουργός συκοφαντεί τις καταλήψεις με φωτογραφίες του 2017- Η απάντηση Γεωργιάδη

Ειδικότερα, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, αναφέρει ότι «σε πρόσφατη συνέντευξη του ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι “η ιδέα να μορφώνεσαι, να βρίσκεις εργασία και να παίρνεις σύνταξη είναι ίσως ήδη παρωχημένη”». Ο κ. Νικολαΐδης σχολιάζει ότι «μέσα σε μια πρόταση ο πρωθυπουργός ξεδίπλωσε το κοινωνικό όραμα που διαθέτει για την Ελλάδα του 2020» και πως «οι αναφορές αυτές έρχονται σε πλήρη αρμονία με τις ταξικές επιδιώξεις του κ. Μητσοτάκη, που προεκλογικά μας μιλούσε για “τους ψυκτικούς από το Περιστέρι” και τα παρωχημένα οκτάωρα».

Προσθέτει ότι «τη δε αναφορά του στα αυξημένα όρια συνταξιοδότησης ως μια καλή μεταρρύθμιση που «μας ανάγκασε η κρίση να κάνουμε και άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν έχουν προχωρήσει καν σε αυτή”, την αφήνουμε στην κρίση των συνταξιούχων». Τους συνταξιούχους που, όπως αναφέρει, «κοροϊδεύει ο κ. Μητσοτάκης, δίνοντας τους ένα ελάχιστο ποσό εκ των δεδικασμένων αναδρομικών αποζημιώσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο θα φορολογηθεί».

Πηγή φωτογραφίας: @AlexandrosNik