• 29 Ιανουαρίου, 2022

Νεότερες πληροφορίες για τον εμβολιασμών των παιδιών – Πότε θα ξεκινήσει

 Νεότερες πληροφορίες για τον εμβολιασμών των παιδιών – Πότε θα ξεκινήσει

Από το 2022 θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των παιδιών 5-11 ετών, σύμφωνα με τα όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, στη σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Χαρακτηριστικά, ερωτηθείς σχετικά με το ζήτημα, ο κ. Οικονόμου ανέφερε:

«Το χρονοδιάγραμμα εξαρτάται από πότε θα τα έχουμε στη διάθεση μας τα εμβόλια. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα τα έχουμε στη διάθεση μας γιατί όπως σας είπα είναι διαφορετικά, διαφορετική δοσολογία, από αυτά που χορηγούνται στο γενικό πληθυσμό».

Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή Εμβολιασμού έχει ήδη ανάψει το πράσινο φως για τον εμβολιασμό της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας. Όπως έχει γίνει γνωστό, όταν ανοίξει η πλατφόρμα για ραντεβού, θα είναι διαφορετική, καθώς θα έχει άλλο τρόπο υλοποίησης.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, πάντως, είχε πει την περασμένη εβδομάδα πως τα εμβόλια για αυτές τις ηλικίες, επειδή είναι διαφορετικά, θα είναι διαθέσιμα στη χώρα μας προς το τέλος Δεκεμβρίου.

Το εμβόλιο της Pfizer για παιδιά ηλικίας 5-11 ετών θα κυκλοφορήσει νωρίτερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση από τον αρχικό σχεδιασμό και συγκεκριμένα στις 13 Δεκεμβρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα το γερμανικό υπουργείο Υγείας.

Η Γερμανία αναμένεται να λάβει 2,4 εκατ. δόσεις του εμβολίου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, προσθέτοντας ότι υπάρχει δέσμευση για τη νέα ημερομηνία από την παρασκευάστρια εταιρία.

«Δεδομένης της σημερινής κατάστασης με την πανδημία, είναι μια καλή είδηση για γονείς και παιδιά. Πολλοί το περιμένουν με ανυπομονησία», δήλωσε ο υπηρεσιακός υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν, σε ανακοίνωση.