• 19 Σεπτεμβρίου, 2021

Νέος συναγερμός: Οι φλόγες απειλούν Οινόη και Πανόραμα – Διακοπή κυκλοφορίας μετά τις εκκενώσεις οικισμών

 Νέος συναγερμός: Οι φλόγες απειλούν Οινόη και Πανόραμα  – Διακοπή κυκλοφορίας μετά τις εκκενώσεις οικισμών

Δυσάρεστα παραμένουν τα νέα από τη μεγάλη φωτιά στη Βίλια, καθώς παρά την ενίσχυση των δυνάμεων πυρόσβεσης οι φλόγες πλησιάζουν Οινόη και Πανόραμα. Σε αυτά τα σημεία έχουν επικεντρωθεί οι επιχειρήσεις των πυροσβεστικών δυνάμεων, που καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να σταματήσουν την πορεία της προς τους οικισμούς. Η φωτιά έχει ενεργές εστίες και αναζωπυρώσεις σε όλη την περίμετρο πολλών χιλιομέτρων, στην οποία έχει εξαπλωθεί.

Ήδη ενισχύθηκαν και τα εναέρια μέσα και πλέον επιχειρούν περιοδικά 7 ελικόπτερα και επτά αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένου και του ρωσικού Beriev-200.

Φωτιά στα Βίλια: Τέταρτη μέρα “κόλασης” – Αυξάνεται η ένταση των ανέμων, εκκενώνονται οικισμοί – Για ανικανότητα μιλά ο πρόεδρος της Κοινότητας

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, που επικαλείται πληροφορίες της Πυροσβεστικής, αυτή την ώρα είναι βελτιωμένη η κατάσταση και δεν κινδυνεύουν άμεσα οι οικισμοί Αγία Παρασκευή, Καραούλι και Θέα, για τους οποίους είχε γίνει σύσταση απομάκρυνσης των κατοίκων από τους επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων. Όμως βρίσκονται σε επικίνδυνη περιοχή και γι’ αυτόν τον λόγο όλες οι συναρμόδιες υπηρεσίες είναι σε επιφυλακή, για εκκένωση αν χρειαστεί.

Λόγω της πυρκαγιάς, όπως ανακοινώθηκε από την Τροχαία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους εξής δρόμους:

Στην επαρχιακή οδό Αλεποχωριου- Ψάθας- Βιλίων από την Ψάθα προς Πόρτο Γερμενό- Βίλια, στην λεωφόρο Κατανδρομών από το ύψος της οδού Νέας Ζωής στα Μέγαρα στο ρεύμα προς όρος Πατέρας στην Λ. Κατανδρομών από το ύψος του Ιερού Ναού Αγίου Φανουρίου Μεγάρων στο ρεύμα προς το όρος Πατέρας.