• 4 Αυγούστου, 2021

Νέος καύσωνας στο τέλος Ιουλίου – Η πρόβλεψη Μαρουσάκη

 Νέος καύσωνας στο τέλος Ιουλίου – Η πρόβλεψη Μαρουσάκη

Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας από σήμερα σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη καθώς απομακρύνεται το ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό, η Ψυχρή Λίμνη, που έδωσε ισχυρές καταιγίδες στην Ευρώπη και έφτασε μέχρι και τη χώρα μας.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, όλη την εβδομάδα θα επικρατήσουν καλοκαιρινές συνθήκες, με τα μελτέμια να επιστρέφουν και μαζί τους ο αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς.

Όπως εξηγεί, η Ψυχρή Λίμνη έδωσε τη θέση της στο πεδίο υψηλών πιέσεων όπως συμβαίνει στα βαρομετρικά συστήματα. Οι θερμές αέριες μάζες από τις ακτές της βόρειας Αφρικής δεν θα καταφέρουν τουλάχιστον από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας να προσεγγίσουν τη χώρα μας και μέχρι τότε θα επικρατούν σχετικά φυσιολογικές θερμοκρασίες.

Εμβολιασμός ανηλίκων: Διαφωνίες στην επιτροπή

Όμως, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης εκτιμά ότι μέχρι το τέλος του Ιουλίου θα καταφέρει να μας προσεγγίσει και να ανεβάσει τη θερμοκρασία σε επίπεδα καύσωνα.

Για την Αττική, τέλος, θα επικρατούν πολύ καλές καιρικές συνθήκες μέχρι το μεσημέρι, ενώ αναμένονται κάποιες συννεφιές και ενδεχόμενες βροχές το απόγευμα σε Πάρνηθα και Πεντέλη, με τη θερμοκρασία στους 34-35 βαθμούς Κελσίου.