• 13 Ιουνίου, 2021

Νέο βίντεο του Προτάσεβιτς με…ύμνους για τον Λουκασένκο (vid)

 Νέο βίντεο του Προτάσεβιτς με…ύμνους για τον Λουκασένκο (vid)

Σε τηλεοπτική συνέντευξη στην κρατική τηλεόραση εμφανίστηκε ο δημοσιογράφος και αντικαθεστωτικός ακτιβιστής, Ρομάν Προτάσεβιτς που κρατείτε σε φυλακές της Λευκορωσίας μετά την κρατική αεροπειρατεία στο αεροσκάφος της Ryainair.

Στη συνέντευξη ομολόγησε με δάκρυα στα μάτια ότι διοργάνωσε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις και επαίνεσε τον πρόεδρο της χώρας Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Συγκεκριμένα, ο Προτάσεβιτς παραδέχτηκε ότι προσπάθησε να ανατρέψει τον πρόεδρο της Λευκορωσίας, ότι είχε επικρίνει τον Λουκασένκο, αλλά τελικά «άρχισε να καταλαβαίνει ότι έκανε το σωστό και σίγουρα τον σέβεται».

Ντροπή: Συνέλαβαν πλανόδιο μουσικό στη Ρόδο – Αποδοκιμασίες του κόσμου (vid)

Ο Προτάσεβιτς δήλωσε μάλιστα ότι έδωσε τη συνέντευξη με τη θέλησή του, ενώ στο τέλος του βίντεο ξεσπά σε κλάματα και λέει ότι ελπίζει να παντρευτεί και να κάνει τη δική του οικογένεια.

Σύμφωνα με την οικογένειά του, η συνέντευξη, όπως και το βίντεο-ομολογία, διεξήχθησαν υπό πίεση. «Γνωρίζω τον γιο μου πολύ καλά και πιστεύω ότι δεν θα έλεγε ποτέ τέτοια πράγματα. Τον “έσπασαν” και τον ανάγκασαν να πει ό,τι χρειάζεται», είπε ο πατέρας του του 26χρονου στο AFP.