Νέο βίντεο με την τουρκική πρόκληση στη Λέσβο (vid)

 Νέο βίντεο με την τουρκική πρόκληση στη Λέσβο (vid)

Νέο βίντεο – ντοκουμέντο παρουσίασε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 από την τουρκική πρόκληση στη Λέσβο. Στολίσκος από τουρκικές ακταιωρούς, που συνόδευε λέμβο με μετανάστες, ήρθε αντιμέτωπος με τα ελληνικά σκάφη.

Όλα έγιναν το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου όταν τουρκικές ακταιωροί προσπάθησαν να προωθήσουν τη λέμβο βορειοανατολικά στη Μυτιλήνη, με το Λιμενικό να φράζει όλες τις “εισόδους” και να δείχνει έτοιμο για όλα. Τότε τα τουρκικά σκάφη άρχισαν να υποχωρούν.

Νωρίτερα είχε δει τη δημοσιότητα άλλα βίντεο….

Σύμφωνα με το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος κατόπιν ενεργειών τόσο του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου όσο και των επιχειρούντων στην εν λόγω περιοχή πραγματοποιήθηκαν επανειλημμένες προσπάθειες επικοινωνίας με τουρκικές αρχές και με τουρκικές ακταιωρούς, ο αριθμός των οποίων αυξήθηκε σταδιακά, προκειμένου να παραλάβουν τους επιβαίνοντες της λέμβου, με αρνητικά αποτελέσματα.

Στην ανωτέρω περιοχή, στην οριογραμμή των ελληνικών χωρικών υδάτων, αναπτύχθηκε σταδιακά και ικανός αριθμός περιπολικών σκαφών του Λιμενικού.

Η λέμβος με τους αλλοδαπούς, η οποία δεν εισήλθε καθόλου στα ελληνικά χωρικά ύδατα, παρά τις προσπάθειες των τουρκικών ακταιωρών να την ωθήσουν εντός αυτών, περισυνελέγη τελικά μεσημβρινές ώρες σήμερα απο τουρκική ακταιωρό.

Παναγιώτης Δρίβας