• 4 Δεκεμβρίου, 2021

Νέο τραγούδι-γροθιά από τον Σταμάτη Μορφονιό: “Σάλτα γ……. πια κυρ Παντελή” (vid)

 Νέο τραγούδι-γροθιά από τον Σταμάτη Μορφονιό: “Σάλτα γ……. πια κυρ Παντελή” (vid)

Mε ένα τραγούδι γροθιά για την παραλυσία ενός τμήματος της κοινωνίας που ανέχεται την ακραία βία και την ακροδεξιά νοοτροπία, επιστρέφει ο γνωστός τραγουδοποιός Σταμάτης Μορφονιός. Ένα τραγούδι για τους “κυρ Παντελήδες” που χειροκροτούν τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου και δεν παίρνουν θέση για όσα συμβαίνουν γύρω μας.

Ο Σταμάτης Μορφονιός είναι ένας τραγουδοποιός που δε διστάζει να πάρει θέση απέναντι στο σύστημα και σε όλους αυτούς που το συντηρούν. Οι στίχοι του είναι αιχμηροί, καθαρόαιμα πολιτικοί, κοινωνικοί και απόλυτα βιωματικοί.

Ιδιαίτερη αίσθηση μάς έκανε το τραγούδι που αναφέρεται στους Κυρ Παντελήδες της κοινωνίας μας, το “Σάλτα γ@μήσου πια κυρ Παντελή” ένα τραγούδι που γράφτηκε στη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου και που αποτελεί διασκευή του τραγουδιού του Πάνου Τζαβέλλα “Έντιμε άνθρωπε κυρ-Παντελή”

Ο ίδιος έγραψε χαρακτηριστικά στο facebook:

Ακούστε το νέο του τραγούδι


Καινούργιο τραγούδι. Μόλις ανέβηκε. Ζωντανή ηχογράφηση. Το πρώτο μικρό μέρος του -κάποιων λίγων δευτερολέπτων- το είχα δημοσιεύσει με άλλη μορφή πριν μερικούς μήνες.Εδώ είναι το πρώτο μέρος μαζί με το -πολύ μεγαλύτερο σε διάρκεια- δεύτερο.Λίγα λεπτά μόνος μου με τον σιωπηλό πρωταγωνιστή τής ιστορίας μέσα στους αιώνες.Λίγες κουβέντες, ωμές, συγκεκριμένες και εφ’ όλης της ύλης με τον κυρ-Παντελή, γιατί ο κόμπος πια έφτασε στο χτένι κι όπου κι αν το πιάσεις πονάει.

Ένας σοβαρός λόγος που διάλεξα να δημοσιεύσω αυτό το τραγούδι απόψε, ήταν η σημερινή κατάθεση τού ιατροδικαστή στην δίκη για την δολοφονία του Ζακ, ο οποίος επιβεβαίωσε κατηγορηματικά αυτό που όλοι γνωρίζαμε. Ότι ο θάνατός του δηλαδή ήταν συνέπεια των χτυπημάτων που δέχτηκε στο κεφάλι.

Στην μνήμη τού Ζακ λοιπόν.

Στην μνήμη όσων δολοφονήθηκαν από κυρ-Παντελήδες ή από άλλα αποβράσματα που οι κυρ-Παντελήδες τούς έστειλαν για να “ξεβρωμίσουν τον τόπο”. Στην μνήμη όλων των όμορφων διαφορετικών ανθρώπων που έπεσαν στα χέρια, τα πόδια, τα μαχαίρια και τα όπλα τους.

Με την υπόσχεση ότι δεν θα τους ξεχάσουμε ποτέ κι ότι όσο στεκόμαστε όρθιοι, οι κυρ-Παντελήδες θα μας βρίσκουν πάντα απέναντί τους.

Δύναμη και αλληλεγγύη αδέρφια”.

Πηγή: news247.gr

Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο libre.gr είναι προσωπικές και εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα.