• 28 Οκτωβρίου, 2020

Νέο πρωτόκολλο στα πλοία προανήγγειλε ο Γ. Πλακιωτάκης

 Νέο πρωτόκολλο στα πλοία προανήγγειλε ο Γ. Πλακιωτάκης

«Στο υπουργείο είχαμε λάβει εγκαίρως τα μέτρα μας σε θέματα εκτεταμένων ελέγχων», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης.

Σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, ο υπουργός τόνισε πως «έχουμε ξεκινήσει τους ελέγχους και μέσα στα πλοία και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε σε όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου. Παρουσιάστηκαν κάποια προβλήματα, τα οποία διορθώνουμε, παρεμβαίνοντας άμεσα. Παρατηρήθηκαν φαινόμενα συνωστισμού ιδιαιτέρως σε μικρά λιμάνια του Αργοσαρωνικού. Τα επιλύσαμε τα συγκεκριμένα ζητήματα, όμως στον μεγαλύτερό τους βαθμό τα μέτρα εφαρμόζονται».

Ο κ. Πλακιωτάκης ανέφερε ότι θα συνεχίσουν οι εκτεταμένοι έλεγχοι από τα στελέχη του Λιμενικού. Τόνισε πάντως ότι στα νησιά τα κρούσματα δεν είναι ανησυχητικά, προσθέτοντας πως «τα νησιά μας είναι ασφαλή».

«Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τη δημόσια υγεία επιβατών, μελών πληρωμάτων αλλά κυρίως των κατοίκων των νησιών, δεν εφησυχάζουμε. Θα συνεχίσουμε τους εκτεταμένους ελέγχους και βέβαια το λιμενικό Σώμα θα είναι παρόν και κατά την επιβίβαση και κατά την αποβίβαση αλλά και κατά τη διάρκεια των ταξιδιών» συνέχισε.

Ο υπουργός Ναυτιλίας υπενθύμισε ότι η μάσκα είναι υποχρεωτική εντός των πλοίων και δεν είναι υποχρεωτική στο κατάστρωμα, όμως πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις του 1,5 μέτρου.

«Είναι και ζήτημα ατομικής ευθύνης να τηρούμε τα περιοριστικά μέτρα. Το να τηρούμε τις αποστάσεις κατά την επιβίβαση, αποβίβαση, να φοράμε τη μάσκα μας μέσα στα πλοία, νομίζω δεν είναι μέτρα τα οποία δεν μπορούμε να τα ακολουθήσουμε. Πρέπει να γίνει μέρος της καθημερινότητάς μας, για να προστατευθούμε όλοι. Αν τηρούμε τα βασικά περιοριστικά μέτρα, θα αντιμετωπίσουμε σε πολύ μεγάλο βαθμό τον κίνδυνο της διασποράς» συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο αναθεώρησης του πρωτοκόλλου στα πλοία, είπε ότι «είχαμε δηλώσει από την αρχή που συντάξαμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα σε συνεργασία με τους ειδικούς μας επιστήμονες αλλά και τους τεχνικούς εκπροσώπους της αγοράς, ότι εφόσον τα μέτρα τηρούνται και εφόσον τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέπουν, εμείς είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε αναθεωρήσεις των σχετικών πρωτοκόλλων.

«Συνεπείς στις δεσμεύσεις μας, έχουμε αναθεωρήσει μία φορά το πρωτόκολλο και ήδη έχουμε προτείνει εκ νέου αναθεώρηση του, με δεδομένο ότι και τα επιδημιολογικά δεδομένα μας το επιτρέπουν. Πιστεύω την ερχόμενη εβδομάδα θα έχουμε σχετικές ανακοινώσεις» κατέληξε.

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ