• 28 Ιανουαρίου, 2022

Νέο πλήγμα για τον Τζόνσον η παραίτηση του υπουργού Brexit

 Νέο πλήγμα για τον Τζόνσον η παραίτηση του υπουργού Brexit

Ο Μπόρις Τζόνσον καλείται να αντιμετωπίσει ακόμη έναν πολιτικό πονοκέφαλο. Την παραίτηση του Ντέιβιντ Φροστ, υπουργού αρμοδίου για το Brexit. Όλα αυτά την ώρα που η μετάλλαξη Όμικρον επελαύνει στη χώρα και η μία μετά την άλλη οι μεγάλες χώρες της Ε.Ε. κλείνουν τις πόρτες τους σε Βρετανούς τουρίστες. 

Στην επιστολή παραίτησής τους ο Φροστ δηλώνει απογοητευμένος από την πολιτική του Συντηρητικού Κόμματος. Όπως αναφέρει δεν του αρέσει ο τρόπος σκέψης της κυβέρνησης γύρω από το Brexit, ενώ είναι κατηγορηματικά εναντίον των lockdown. «Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με την Covid. Το ξέρω ότι αυτό σου λέει και το δικό σου ένστικτο» γράφει ο Φροστ στον Τζόνσον. «Ελπίζω να μπορέσουμε να μπούμε γρήγορα και πάλι σε τροχιά και να μην μπούμε στον πειρασμό να λάβουμε περιοριστικά μέτρα που βλέπουμε αλλού». 

Ο Φροστ εξήγησε ότι είχε ανακοινώσει την απόφαση της παραίτησης πριν από μία εβδομάδα, αλλά συμφώνησε με τον πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον, να παραμείνει στη θέση του έως και τα τέλη Ιανουαρίου. Ωστόσο το δημοσίευμα της Daily Mail που έφερε στο φως την παραίτηση δεν του αφήνει άλλη επιλογή από το να αποχωρήσει από τη θέση του άμεσα.

Η ξαφνική παραίτηση εντείνει την αίσθηση της κρίσης γύρω από το πρόσωπο του Μπόρις Τζόνσον που μόλις πριν από δύο μήνες εξασφάλιζε άνετο προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις και τώρα βλέπει τη δημοτικότητά του να καταρρέει και την καρέκλα του να τρίζει.