• 5 Δεκεμβρίου, 2020

Νέο ωράριο για τα καταστήματα τροφίμων με την απαγόρευση κυκλοφορίας

 Νέο ωράριο για τα καταστήματα τροφίμων με την απαγόρευση κυκλοφορίας

Νέο ωράριο, προσαρμοσμένο στο αυστηρό lockdown από σήμερα, για σούπερ μάρκετ, φούρνους, φαρμακεία και άλλα καταστήματα, που κλείνουν από απόψε στις 08:30 το βράδυ.

Μετά από καταγγελίες των καταναλωτών για ανατιμήσεις σε βασικά προϊόντα, το Υπουργείο Ανάπτυξης προχωρά σε σαρωτικούς ελέγχους στην αγορά.

Μιλώντας στο Κεντρικό Δελτίο ειδήσεων του Mega, ο αρμόδιος Υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης προειδοποίησε τους παραβάτες με τσουχτερά πρόστιμα.

Λινού για πρόταση Τσίπρα: Με είχε ενημερώσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Το παρασκήνιο

«Τη Δευτέρα θα καταθέσω στη Βουλή εκ νέου τροπολογία που είχα ψηφίσει .. έκτακτες εξουσίας για να ελέγξουμε την κερδοσκοπία βάση του ποσοστού κέρδους στα προϊόντα …και θα κάνω ασταμάτητους ελέγχους σε όλα τα σούπερ μάρκετ, αν δω ότι σούπερ μαρκετ έχει πάει και έχει βγάλει υπερβολικό κέρδος μόνο και μόνο προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί ότι κάποιοι άλλοι είναι κλειστοί τα πρόστιμα θα είναι τεράστια».

Την ίδια ώρα, το 2ο Lockdown φέρνει ανατροπές στο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων.

Από σήμερα, Παρασκευή, όλα τα καταστήματα τροφίμων: super και mini market, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, καθώς και φαρμακεία και συνεργεία αυτοκινήτων θα παραμένουν ανοιχτά έως τις 20:30 το βράδυ.

Όμως για τα super και mini market θα επιτρέπεται το delivery προϊόντων έως τη 1 μετά τα μεσάνυχτα.

Εξαίρεση πάντως αποτελούν τα περίπτερα τα οποία θα λειτουργούν όλο το 24ωρο.  Το νέο ωράριο λειτουργίας θα ισχύσει για όσο διάστημα διαρκέσει η καραντίνα.