• 3 Δεκεμβρίου, 2021

Νέο εθνικό lockdown εξετάζει ο Μπόρις Τζόνσον

 Νέο εθνικό lockdown εξετάζει ο Μπόρις Τζόνσον

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον εξετάζει το ενδεχόμενο να ανακοινώσει την επιβολή νέου εθνικού lockdown την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς εκφράζονται ανησυχίες διότι τα νοσοκομεία σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο κατακλύζονται από ασθενείς με Covid-19.

 Ο Τζόνσον συζήτησε το θέμα σε έκτακτη σύσκεψη με τους υπουργούς του που μετέχουν της κυβερνητικής ομάδας δράσης κατά της πανδημίας.

Τα νέα περιοριστικά μέτρα στο «νησί» αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή από την ερχόμενη Τετάρτη 4 Νοεμβρίου και να ισχύσουν τουλάχιστον μέχρι 1η Δεκεμβρίου.

Ο Τζόνσον αναμένεται να πραγματοποιήσει συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα για να ανακοινώσει τα νέα μέτρα, τα οποία θα επιτρέψουν να παραμείνουν ανοιχτά μόνο τα απαραίτητα καταστήματα και σχολεία, παιδικοί σταθμοί και πανεπιστήμια, ανέφερε η εφημερίδα The Times.

Η απόφαση επιβολής εθνικού lockdown θα αποτελούσε μια δραματική αλλαγή πολιτικής για τον Βρετανό πρωθυπουργό, ο οποίος επέμεινε για μήνες ότι δεν ήταν απαραίτητη μια τέτοια κίνηση.

Ο Τζόνσον είπε πριν από δύο εβδομάδες ότι ήθελε να αποφύγει την «δυστυχία μιας νέας καραντίνας» καθώς υπερασπίστηκε τη στρατηγική του να επιβάλλει ένα συνονθύλευμα τοπικών περιορισμών.

Όμως, οι επιστημονικοί σύμβουλοι της κυβέρνησης προειδοποιούν ότι οι μολύνσεις από τον νέο κορωνοϊό αυξάνονται τόσο γρήγορα ώστε αν δεν γίνει κάτι για τη μείωση των λοιμώξεων, θα μπορούσε να ξεπεραστεί το σενάριο «χειρότερης  λογικής περίπτωσης» των 80.000 νεκρών.

Πηγή: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ