• 19 Σεπτεμβρίου, 2021

Νέο επεισόδιο σε εκκλησία με τον Αμβρόσιο: “Ο αγιασμός το φάρμακο για τον κοροναϊό” – Σφοδρές αντιδράσεις

 Νέο επεισόδιο σε εκκλησία με τον Αμβρόσιο: “Ο αγιασμός το φάρμακο για τον κοροναϊό” – Σφοδρές αντιδράσεις

Απίθανες καταστάσεις που θυμίζουν Μεσαίωνα εξελίχθηκαν το πρωί της Κυριακής σε εκκλησία στην Αχαϊα με πρωταγωνιστή τον πρώην Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιο. 

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η ιστοσελίδα flamis το επεισόδιο σημειώθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου στο Ριόλο Αχαΐας όταν ο Αμβρόσιος θέλησε να μιλήσει για τον κοροναϊό παρουσιάζοντας τον αγιασμό ως το μοναδικό φάρμακο!

Μάλιστα, υπήρξαν αντιδράσεις καθώς αυτά ειπώθηκαν μπροστά στον αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, Χαράλαμπο Μπονάνο, τον Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας Σπύρο Μυλωνά, τον πρώην Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα, τον αντιπρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, Δημήτρη Δριβίλα και τον βουλευτή της ΝΔ Άγγελο Τσιγκρή, με τον αντιπεριφερειάρχη να φωνάζει «ντροπή» και να αποχωρεί από τον ναό.

Τελευταίες πληροφορίες για ανασχηματισμό: Ποιοι υπουργοί φεύγουν, ποιοι μετακινούνται, ποιοι είναι οι σταθεροί

Όταν ο εφημέριος ολοκλήρωσε το κήρυγμά του, στον άμβωνα ανέβηκε ο Αμβρόσιος, ο οποίος είπε πως «είχε προσωπικούς λόγους από το παρελθόν» και γι’ αυτό ήθελε να είναι παρών στην εορτή της συγκεκριμένης εκκλησίας.

Στο τέλος της ομιλίας του έβγαλε από τη τσέπη του ένα μπουκαλάκι με αγιασμό και άρχισε να μιλά για τον κορονοϊό: «Αυτό είναι το φάρμακο για κάθε αμαρτία όπως και το φάρμακο για τον κορονοϊό».

Ο αντιπεριφερειαρχής Χαράλαμπος Μπονάνος αντέδρασε άμεσα και αποχώρησε φωνάζοντας «ντροπή».

Στη συνέχεια δήλωσε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος»: «Αισθάνθηκα ότι ζω στον Μεσαίωνα. Παλεύουμε για να πείσουμε για την αλήθεια της επιστήμης και υπάρχουν ιεράρχες που προσπαθούν να μας πουν για το ψεκαστήρι. Το ελάχιστο που είχα να κάνω ήταν να αποχωρήσω από τον Ναό. Αυτό που έγινε ήταν προσβολή στην αλήθεια της επιστήμης».

Θυμίζουμε πως ο κ. Αμβρόσιος έχει νοσήσει από κορονοϊό τον περασμένο Νοέμβριο και είχε αρνηθεί να νοσηλευτεί δηλώνοντας τότε πως το μόνο φάρμακο που έπινε ήταν αγιασμός.