• 23 Ιουνίου, 2021

Νέο χτύπημα Τζόνσον στον ελληνικό τουρισμό: “Μην πηγαίνετε στις πορτοκαλί περιοχές”

 Νέο χτύπημα Τζόνσον στον ελληνικό τουρισμό: “Μην πηγαίνετε στις πορτοκαλί περιοχές”

Μήνυμα στους βρετανούς πολίτες να μην πηγαίνουν διακοπές σε χώρες εκτός πράσινης λίστας, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, έστειλε ο Μπόρις Τζόνσον. «Είναι πολύ σημαντικό να συνειδητοποιήσει ο κόσμος τι είναι μία “πορτοκαλί” χώρα. Δεν είναι μία χώρα στην οποία θα πρέπει να πηγαίνουν για διακοπές. Ας είμαι πολύ ξεκάθαρος για αυτό» υπογράμμισε ο βρετανός πρωθυπουργός.

«Αν κάποιοι παρόλα αυτά πάνε σε χώρα της πορτοκαλί λίστας, αν απαραιτήτως χρειάζεται να πάνε για κάποια επείγουσα οικογενειακή ή άλλη έκτακτη υπόθεση, τους παρακαλώ να έχουν κατά νου ότι θα πρέπει να θέτουν εαυτό σε απομόνωση για δέκα ημέρες όταν επιστρέψουν και αυτή η περίοδος απομόνωσης θα επιβάλλεται με πρόστιμα έως και 10.000 λιρών» συμπλήρωσε.

Ο Μπόρις Τζόνσον με αυτόν τον τρόπο απάντησε στη δήλωση του υπουργού Περιβάλλοντος Τζορτζ Γιούστις, ότι οι κάτοικοι της Βρετανίας μπορούν να επισκεφθούν «πορτοκαλί» χώρες για να δουν συγγενείς και φίλους.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός τουρισμού Χάρης Θεοχάρης κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Βρετανία, είχε επιχειρήσει να αλλάξει γνώμη στην κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.