Χουλουσί Ακάρ: Η Ελλάδα προκαλεί – Απαντάμε στις εχθρικές της ενέργειες

 Χουλουσί Ακάρ: Η Ελλάδα προκαλεί – Απαντάμε στις εχθρικές της ενέργειες

Την αγαπημένη του τακτική της «οργουελικής» διαστροφής της πραγματικότητας ακολουθεί το καθεστώς του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνεχίζοντας τις προκλήσεις απέναντι στην Ελλάδα.

Την ώρα που από τον ίδιο τον Ερντογάν μέχρι τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, και από τον Ομέρ Τσελίκ και τον Ντεβλέτ Μπαχτσελί μέχρι τον τελευταίο Τούρκο αναλυτή ή μέσο ενημέρωσης αναφέρονται σε κάθε ευκαιρία – και ειδικά μετά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και την ομιλία του στο Κογκρέσο – στην Ελλάδα, κατηγορούν την Ελλάδα ούτε λίγο ούτε πολύ ότι έχει εμμονή με την Τουρκία!

Την σκυτάλη πήρε σήμερα ο υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, που μεταξύ άλλων είπε: «Κάποιοι πολιτικοί στην γειτονική Ελλάδα επιμένουν να ξυπνούν το πρωί και να λένε “Τουρκία” και το βράδυ να πηγαίνουν στο κρεβάτι τους λέγοντας “Τουρκία”»!

Ο Ακάρ ισχυρίστηκε ακόμη ότι αυτοί οι Έλληνες πολιτικοί είναι εκείνοι που υιοθετούν προκλητική ρητορική, «νουθετώντας» τους μάλιστα: «Θέλουμε να ξέρουν ότι προκαλούν μεγάλο κακό στον Ελληνικό λαό»!

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας «φόρεσε» – προς στιγμήν – το «διαλλακτικό» προσωπείο, λέγοντας πως «η Τουρκία ελπίζει σε διάλογο και ένα κλίμα εποικοδομητικών συζητήσεων το συντομότερο δυνατόν», σαν να μην ήταν ο Ερντογάν που εκστόμισε το περίφημο πλέον «Μητσοτάκης γιοκ», κόβοντας κάθε συνομιλία με την Αθήνα.

Όμως ο Ακάρ άφησε το «καρότο» και ξανάπιασε το «μαστίγιο» και λέγοντας ότι η Ελλάδα εξόπλισε ορισμένα νησιά κατά παράβαση των συμφωνιών, ανέφερε : «Απαντήσαμε σε κάθε μία από τις άδικες και παράνομες επιθετικές ενέργειες της Ελλάδας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Θα συνεχίσουμε να απαντάμε στις άδικες και παράνομες επιθετικές ενέργειες της Ελλάδας. Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα»!

Θεόκριτος Αργυριάδης