• 26 Φεβρουαρίου, 2021

Νέες συντάξεις: 250.000 σε αναμονή – Αιχμηρό δημοσίευμα “Καθημερινής” – Σχόλιο Αχτσιόγλου για Βρούτση

 Νέες συντάξεις: 250.000 σε αναμονή – Αιχμηρό δημοσίευμα “Καθημερινής” – Σχόλιο Αχτσιόγλου για Βρούτση

Σήμερα οι εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης για κύρια, επικουρική σύνταξη εκτιμάται ότι έχουν ξεπεράσει τις 250.000 με την αναμονή σε κάποιες περιπτώσεις να φτάνει έως και τα 5 χρόνια» γράφει (και) η Καθημερινή – «Σίγουρα τα “σκόιλ ελικικού” δεν έχουν βοηθήσει ιδιαίτερα στην αξιοπιστία του κ. υπουργού» επισημαίνει η Έφη Αχτσιόγλου.

Όπως γράφει σήμερα και η εφημερίδα «Καθημερινή», οι θεσμοί διαπιστώνουν σημαντική καθυστέρηση στην έκδοση των νέων συντάξεων και θεωρούν τις εκκρεμείς αιτήσεις ένα από το σοβαρότερα προβλήματα στο πλαίσιο της 7ης αξιολόγησης που αναμένεται να ξεκινήσει τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», σήμερα οι εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης για κύρια, επικουρική σύνταξη εκτιμάται ότι έχουν ξεπεράσει τις 250.000 με την αναμονή σε κάποιες περιπτώσεις να φτάνει έως και τα 5 χρόνια.

Το αιχμηρό δημοσίευμα της Καθημερινής

Στα τέλη Μαρτίου δηλαδή πριν από το σχεδόν δίμηνο lockdown στις υπηρεσίες του e- ΕΦΚΑ, οι εκκρεμείς αιτήσεις για κύρια σύνταξη είχαν αυξηθεί σε 160.959 από 151.496 στο τέλος Δεκεμβρίου 2019, ενώ τους τελευταίους μήνες παρατηρείται και μεγάλη αύξηση των νέων αιτήσεων συνταξιοδότησης καθώς ισχύουν τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης.

‘Εφη Αχτσιόγλου: Αλλά ο κ. Βρούτσης επιμένει να λέει άλλα…

Σε δήλωσή της για το ζήτημα, η Έφη Αχτσιόγλου, βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει:

«Σήμερα και η “Καθημερινή” επιβεβαιώνει αυτό που από καιρό επισημαίνουμε, ότι δηλαδή μέσα σε μόλις λίγους μήνες διακυβέρνησης της ΝΔ οι εκκρεμείς συντάξεις αυξήθηκαν κατά τουλάχιστον 50%.

Το έχει πει ήδη το γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής, το λέει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, το λέει το Eurogroup.

Αλλά ο κ. Βρούτσης επιμένει να λέει άλλα.

Δεν είναι και πολύ δύσκολη απόφαση ποιον να θεωρήσει κανείς πιο αξιόπιστο… Σίγουρα τα “σκόιλ ελικικού” δεν έχουν βοηθήσει ιδιαίτερα στην αξιοπιστία του κ. υπουργού».