• 19 Σεπτεμβρίου, 2021

Νέες πορείες αντιεμβολιαστών σε Σύνταγμα και Θεσσαλονίκη-Επιθέσεις σε εκκλησίες

 Νέες πορείες αντιεμβολιαστών σε Σύνταγμα και Θεσσαλονίκη-Επιθέσεις σε εκκλησίες

Νέες πορείες των αντιεμβολιαστών σε Σύνταγμα και Θεσσαλονίκη, με τους αρνητές να λένε και συνθήματα για τον Νίκο Χαρδαλιά.

Όπως αναφέρει το Grtimes.gr η πορεία στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε με κεντρικά συνθήματα «Πάρτε τα εμβόλια και φύγετε από εδώ» και «Δε σηκώνουμε πολλά πολλά Χαρδαλιά».

«Όχι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τον Covid – 19”» γράφει ένα κεντρικό πανό που υπογράφει ο «Ιερός Λοχος 2012».

Διαδήλωση υπήρξε και στο Σύνταγμα, με τον κόσμο να είναι λιγότερος από τις προηγούμενες κινητοποιήσεις.

Αντιεμβολιαστές επιτέθηκαν σε ιερέα που προέτρεψε τον κόσμο να εμβολιαστεί

Ένταση σε εκκλησίες

Ένταση με αντιεμβολιαστές μετά τα κηρύγματα ιερέων σε εκκλησίες της Θεσσαλονίκης και της Ζακύνθου.
«Αίσχος» και «ντροπή σας» φώναξαν αντιεμβολιαστές στον μητροπολίτη Νεαπόλεως, Βαρνάβα, όταν σε λόγο του στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στη Θεσσαλονίκη, προέτρεψε τους πολίτες να εμβολιαστούν για να προστατεύσουν τους εαυτούς τους και τους γύρω τους. 

«Να διαφυλάξουμε τους γέροντες πατέρες και αδελφούς μας», τόνισε ο Μητροπολίτης, μιλώντας και ως πρόεδρος του γηροκομείο της περιοχής, θέλοντας να υπογραμμίσει την ανάγκη να προφυλαχθεί η υγεία των ηλικιωμένων. Την ώρα που μιλούσε, ωστόσο, κάποιοι από το κοινό άρχισαν να ουρλιάζουν «αίσχος» και «ντροπή σας» και του επιτέθηκαν φραστικά, όπως μπορείτε να ακούσετε στο βίντεο που ακολουθεί.

Ο Μητροπολίτης Βαρνάβας αποδοκιμάζεται από το ποίμνιο

Σε δηλώσεις του στο voria.gr, ο μητροπολίτης Νεαπόλεως χαρακτήρισε το περιστατικό μεμονωμένο. «Κάποιος αντέδρασε, αλλά η Εκκλησία όλους μάς αγαπά και μας δέχεται. “Ησύχασε”, του είπα, “ηρέμησε”. Όπως είπα και εγώ με την ιδιότητά μου ως προέδρου του Γηροκομείου, έπρεπε να κάνω και το εμβόλιο για να προστατέψουμε τους γέροντες αδελφούς μας, που είναι σεβαστά πρόσωπα, και εκεί ακούστηκε ένα άτομο να φωνάζει “αίσχος για τα εμβόλια” κ.ά.».

Πηγή: athensvoice.gr