• 19 Ιανουαρίου, 2022

Νέες πληροφορίες: Πιο σκληρά μέτρα τύπου lockdown μετά τις γιορτές – “Λουκέτο” στη διασκέδαση, νέοι περιορισμοί στην εστίαση και το λιανεμπόριο

 Νέες πληροφορίες: Πιο σκληρά μέτρα τύπου lockdown μετά τις γιορτές – “Λουκέτο” στη διασκέδαση, νέοι περιορισμοί στην εστίαση και το λιανεμπόριο

Κυβερνητικές πηγές σημείωναν οτι “οι αποφάσεις θα είναι εμπροσθοβαρείς προκειμένου να αναχαιτιστεί η επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον και αυτό που δεν θα γίνει είναι να μπει καθολικό λουκέτο στη χώρα”. 

Όπως όλα δείχνουν, η κυβέρνηση θα κινηθεί σε δυο στάδια. Ένα πακέτο μέτρων με άμεση ισχύ που ήδη ανακοινώθηκε.

  • Η μετακίνηση εκτός νομού κατά πληροφορίες θα γίνει απρόσκοπτα τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά με την ισχυρή σύσταση της διενέργειας self test πριν τα γιορτινά τραπέζια με φίλους και συγγενείς.

“Η βούληση της κυβέρνησης είναι να ισχύσουν τα νέα μέτρα μετά τις εορτές. Θα δούμε τι θα μας προτείνουν οι ειδικοί και τι θα υιοθετήσει η κυβέρνηση. Η βούληση είναι να γίνει το εορταστικό διάστημα με τα ισχύοντα μέτρα” είχε προαναγγείλει από το βήμα της Βουλής ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Το δεύτερο πακέτο μέτρων θα ισχύσει μετά τις αργίες της Πρωτοχρονιάς και θα περιλαμβάνει κατά πληροφορίες:

  • αύξηση της τηλε-εργασιας στο 50% από 20% που είναι σήμερα
  • η εστίαση θα κλείνει στις 23:00 ή στις 24:00 τη νύχτα και η χωρητικότητα σε μπαρ, καφέ και εστιατόρια αναμενεται οτι θα μειωθεί μολονότι η εστίαση είναι αμιγής χώρος για εμβολιασμένους- η μουσική φαίνεται ότι θα σιγήσει
  • η νυχτερινή διασκέδαση εκ των πραγμάτων θα κλείσει- θα επανεξεταστούν οι χωρητικότητες στο λιανικό εμπόριο
  • σε επόμενο στάδιο θα εξεταστεί το πρωτόκολλο λειτουργίας των σχολείων, που τα κυβερνητικά στελέχη επιθυμούν να επαναλειτουργήσει κανονικά το νέο έτος.

Ως προς τα υποχρεωτικά τεστ που προσκομίζουν οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι, πιθανώς να μην υπάρξουν επιπλέον παρεμβάσεις μετά και τα μπρος πίσω των προηγούμενων ημερών με τα rapid που κατέληξαν self για το ρεβεγιόν.