• 27 Σεπτεμβρίου, 2021

Νέες καταγγελίες για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού και rapid test με 100 και 200 ευρώ

 Νέες καταγγελίες για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού και rapid test με 100 και 200 ευρώ

Nέες καταγγελίες για πιέσεις που δέχονται γιατροί και υγειονομικοί για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού και test κοροναϊού.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Άννα Μαστοράκου, μιλώντας στο Mega «υπάρχει πίεση σε γιατρούς και υγειονομικούς για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού αλλά και πλαστά θετικά τεστ για να αποφύγει κάποιος τον εμβολιασμό».

Όπως εξήγησε «τα κέντρα διενεργούν τα τεστ κορονοϊού και καταγράφουν στο μητρώο covid το αποτέλεσμα, άρα ο ενδιαφερόμενος έχει και το αντίστοιχο αποτέλεσμα. Υπάρχουν πολίτες που πιέζουν γιατρούς, κέντρα για ψευδές θετικό rapid test έναντι αμοιβής» συνεχίζει η κυρία Μαστοράκου.

Ο Λιθόκερος εμφανίστηκε στην Πάργα – Κολυμπάει και είναι δηλητηριώδης

Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο του ΠΙΣ, τα παραπάνω έχουν «καταγγελθεί από γιατρούς». Όπως ανέφερε, το ποσό που προτίθενται να πληρώσουν οι ενδιαφερόμενοι ανέρχεται σε 100-200 ευρώ για την έκδοση ψευδούς θετικού τεστ, ώστε να βγει το πιστοποιητικό νόσησης και να αποφεύγεται ο εμβολιασμός για έξι μήνες.

«Υπάρχουν καταγγελίες στην Καβάλα, την Πάτρα και σε πάρα πολλές περιοχές, Χαλκίδα, Δράμα. Έχει ξεκινήσει έρευνα. Υπάρχουν αναφορές που μπαίνουν στο μικροσκόπιο. Υπάρχουν και αναφορές ότι αντιεμβολιαστές έχουν παρεισφρήσει σε γραμμές εμβολιαστικών κέντρων» αποκαλύπτει η κυρία Μαστοράκου.