• 27 Ιανουαρίου, 2021

Νέες καταγγελίες για καθυστέρηση στον εμβολιασμό σε περιφερειακά νοσοκομεία- Διαψεύδει η 5η ΥΠΕ

 Νέες καταγγελίες για καθυστέρηση στον εμβολιασμό σε περιφερειακά νοσοκομεία- Διαψεύδει η 5η ΥΠΕ

Σύμφωνα με καταγγελία του γραμματέα της ΟΕΝΓΕ Π. Παπανικολάου αλλά και όπως μεταδίδουν τοπικές ιστοσελίδες, ακυρώνονται οι προγραμματισμένοι για την Δευτέρα 4 Ιανουαρίου εμβολιασμοί σε αρκετά περιφερειακά νοσοκομεία. Το περιστατικό που καταγράφηκε στο νοσοκομείο του Βόλου σύμφωνα με το e-thessalia.gr, δεν είναι τελικά το μοναδικό καθώς, όπως επισημαίνεται, παρόμοιες ακυρώσεις εμβολιασμών συνέβησαν και στα νοσοκομεία του Μεσολλογίου, της Τρίπολης, της Χαλκίδας και αλλού. Μέχρις ώρας το υπουργείο Υγείας δεν έχει δώσει κάποια επίσημη εξήγηση και το βάρος της ενημέρωσης πέφτει στις ΥΠΕ.

Χωρίς να ειπωθούν λεπτομέρειες, ο υποδιοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Παπαγεωργίου επικοινώνησε με την διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου και ανακοίνωσε πως δεν θα υπάρξει κανένας εμβολιασμός υγειονομικού την Δευτέρα στο Νοσοκομείο και εμβόλια δεν πρόκειται να σταλούν την Κυριακή. Η απόφαση αφορά επίσης τα Νοσοκομεία της Στερεάς Ελλάδας, όπου είχαν προγραμματιστεί εμβολιασμοί.

Ηδη η Επιτροπή των υγειονομικών που είχε αναλάβει τους εμβολιασμούς ενημερώνει τηλεφωνικά γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό για την ακύρωση των εμβολιασμών. “Δεν έχουμε καμία άλλη ενημέρωση εκτός από το ότι δεν θα γίνει εμβολιασμός. Αναβάλλεται, χωρίς εξήγηση και καλούμε ήδη τους συναδέλφους μας για την ακύρωση των ραντεβού τους”.

Από την 5η ΥΠΕ έγινε γνωστό πως δεν υπάρχει καμία έλλειψη στα εμβόλια, αλλά αυτή ήταν η απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα εμβόλια θα σταλούν μέσα στην εβδομάδα αλλά καμία επίσημη ενημέρωση δεν υπάρχει στο Νοσοκομείο. “Εμείς δεν γνωρίζουμε τίποτα και είμαστε σε θέση να ξέρουμε πως καμία εξήγηση δεν δόθηκε. Το Νοσοκομείο ήταν έτοιμο για 50 εμβολιασμούς καθημερινά, καθ΄όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Εκτός από την ανακοίνωση της αναβολής δεν έχει δοθεί καμία εξήγηση” τόνισαν μέλη της αρμόδιας επιτροπής του Νοσοκομείου στην e-thessalia.gr.

Διαψεύδει η 5η ΥΠΕ

Ωστόσο, μέσω ανακοίνωσης από τον διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Φώτη Σερέτη, τονίζεται πως «ουδέποτε αναβλήθηκε ο εμβολιασμός στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, καθότι αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται εμβολιασμοί σε εννέα νοσοκομεία της χώρας μεταξύ των οποίων και το ΠΓΝ Λάρισας, όπου οι εμβολιασμοί διεξάγονται ομαλά».

Στο ίδιο κείμενο τονίζεται: «Το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, όπως και τα υπόλοιπα Νοσοκομεία της 5ης Υ. Πε., θα πραγματοποιήσουν τους εμβολιασμούς για το προσωπικό το επόμενο χρονικό διάστημα, βάσει προγραμματισμού.


Ήδη έχει δημιουργηθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου άρτια εξοπλισμένο Εμβολιαστικό Κέντρο και έχουν ολοκληρωθεί οι εκπαιδεύσεις του προσωπικού που θα πραγματοποιήσουν τους εμβολιασμούς».