• 1 Δεκεμβρίου, 2021

Νέες αλλαγές στα self test για τους μαθητές

 Νέες αλλαγές στα self test για τους μαθητές

Από την Δευτέρα 1 Νοεμβρίου αλλάζει η δήλωση των αποτελεσμάτων των self test.

Έτσι, αντί για το self-testing.gov.gr η δήλωση πια θα γίνεται στη νέα πλατφόρμα edupass.gov.gr.

Η νέα πλατφόρμα για την ώρα αφορά όμως μόνο τα δημόσια σχολεία. Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε ιδιωτικά σχολεία θα εξακολουθήσουν να δηλώνουν το αποτέλεσμα των self-test στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και να εκδίδουν την Σχολική Κάρτα για COVID-19, ακολουθώντας την ιδία ακριβώς διαδικασία που ακολουθούν μέχρι και σήμερα.

Φώφη Γεννηματά: Η πρώτη ανάρτηση του συζύγου της μετά τον θάνατό της

Θυμίζουμε πως την Δευτέρα δεν χρειάζεται οι μαθητές να κάνουν self test αφού αυτό γίνεται κάθε Τρίτη και Παρασκευή.

Βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν οι μαθητές που δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ούτε βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου).

Επίσης, οι εμβολιασμένοι μαθητές δεν δικαιούνται δωρεάν self test, καθώς δεν οφείλουν να τα διενεργούν εφόσον δεν προκύψει ειδικός λόγος (δηλ. κρούσμα σε συμμαθητή),
η δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες, ώστε κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.

Οι μαθητές θα μπορούν να προμηθεύονται από την Δευτέρα 1 Νοεμβρίου έως και το Σάββατο 6 Νοεμβρίου 5 δωρεάν self test.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας αυτά τα self test θα καλύψουν τις ανάγκες τω μαθητών για τον απαραίτητο αυτοδιαγνωστικό έλεγχο κατά το διάστημα 5 έως 22 Νοεμβρίου.