• 13 Μαΐου, 2021

Νέα υπόθεση… “ζαρντινιέρας” – Οικονόμου: Ατύχημα το σπάσιμο του χεριού του 13χρονου στη Λάρισα

 Νέα υπόθεση… “ζαρντινιέρας” – Οικονόμου: Ατύχημα το σπάσιμο του χεριού του 13χρονου στη Λάρισα

“Ατύχημα” χαρακτήρισε το σπάσιμο του χεριού του 13χρονου μαθητή στη Λάρισα, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Γιώργου Λαμπρούλη, για το νέο περιστατικό αστυνομικής βίας που είχε ως θύματα 13χρονους μαθητές.

Όπως υποστήριξε ο Λευτέρης Οικονόμου ήταν ένας «αστυνομικός έλεγχος στο πλαίσιο ειδικών δράσεων τοπικού χαρακτήρα με στόχο την πρόληψη διακίνησης ναρκωτικών, που ίσως γνωρίζετε αποτελεί ζήτημα που απασχολεί τους κατοίκους της εν λόγω περιοχής, αλλά και τις αστυνομικές υπηρεσίες. Τέσσερις αστυνομικοί, λοιπόν, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν αστυνομικό έλεγχο σε ομάδα νεαρών εντός του προαναφερθέντος πάρκου».

«Ουδέποτε αποκρύφτηκε η ταυτότητά τους, τουναντίον τη δήλωσαν ευθύς εξ αρχής. Καμία συμπλοκή δεν συνέβη, ούτε φυσικά κάποιος τραυματισμός ως επακόλουθο αυτής, όπως ισχυρίζονται ορισμένοι. Αυτό που συνέβη είναι ότι τα νεαρά άτομα ενόψει του αστυνομικού ελέγχου άρχισαν να τρέχουν και ένας εξ αυτών, δυστυχώς, παραπάτησε και έπεσε στο έδαφος», είπε ο υφυπουργός και πρόσθεσε πως βρίσκεται σε εξέλιξη «προκαταρκτική Διοικητική Εξέτασης με δυνατότητα μετατροπής της σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση».

Ο ισχυρισμός του κ. Οικονόμου προκάλεσε την αντίδραση του Γιώργου Λαμπρούλη. Όπως τόνισε «υπήρξε εμπλοκή –ας μου επιτραπεί ο όρος- με την έννοια της λαβής και της πτώσης. Και δεν είναι “σκοντάψαμε”, κύριε Υπουργέ, γιατί αυτά τα σκοντάμματα τα ξέρουμε δεκαετίες τώρα», τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ.

Ανέφερε ακόμη ότι «στις 30 Μαρτίου, στις 8.30΄ το βράδυ, δεκατριάχρονα παιδιά -μαθητές – που βρίσκονταν στο πάρκο του Αγίου Αντωνίου στη Λάρισα δέχτηκαν έφοδο από αστυνομικούς με πολιτικά, χωρίς διακριτικά, οι οποίοι μη γνωστοποιώντας την ταυτότητά τους άρχισαν να κάνουν έλεγχο στους μαθητές, τρομοκρατώντας τους. Έφτασαν στο σημείο να πετάξουν στο έδαφος ένα εξ αυτών, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό του. Υπέστη, δηλαδή, κάταγμα άνω άκρου».