• 13 Απριλίου, 2021

Νέα πληροφόρηση: Θα ξεπεράσουν τις 4000 τα κρούσματα

 Νέα πληροφόρηση: Θα ξεπεράσουν τις 4000 τα κρούσματα

Ο αριθμός των κρουσμάτων ρεκόρ της 17ης Μαρτίου, όταν ανιχνεύτηκαν 3.465, όλα δείχνουν ότι θα ξεπεραστεί καθώς υπάρχουν πιθανότητα οι νέες μολύνσεις Covid-19 να φτάσουν ακόμη και τις 4.000.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, κατά την επίσκεψή του στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ανέφερε ότι «οι τελευταίες εβδομάδες είναι πολύ δύσκολες» και σημείωσε ότι «θα συνεχίσουμε και τις επόμενες να βλέπουμε αύξηση κρουσμάτων. Χρειάζεται από όλους υπομονή και τήρηση των μέτρων». Ευχαρίστησε, επίσης, την Εκκλησία «για τη συμπαράσταση και την υποστήριξη που έχει δείξει σε όλη αυτήν τη δύσκολη μάχη ενάντια στον κορονοϊό».

Την ίδια ώρα, αφυκτιή είναι η πίεση στο σύστημα υγείας.

«Όταν έχουμε 3.500 νοσηλευόμενους ασθενείς Covid δεν υπάρχει περίπτωση το 10% να μη διασωληνωθεί», δήλωσε στον ΣΚΑΪ η Ματίνα Παγώνη, Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας – Πειραιά.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας Νίκο Τζανάκη τα κρούσματα θα παραμείνουν υψηλά τις επόμενες τρεις εβδομάδες αλλά δεν θα αυξάνονται και σταδιακά θα αρχίσει η μείωση.

Χαρακτήρισε προεξοφλημένο γεγονός την αύξηση των θανάτων για ένα χρονικό διάστημα λέγοντας ότι αναμένονται από 40 έως και 70 νεκροί κάποιες ημέρες, ενώ οι νοσηλευόμενοι σε κλίνες ΜΕΘ μπορεί να ξεπεράσουν τους 750.