• 26 Σεπτεμβρίου, 2021

Νέα “μυστηριώδης” ασθένεια στέλνει εκατοντάδες ανθρώπους στα νοσοκομεία

 Νέα “μυστηριώδης” ασθένεια στέλνει εκατοντάδες ανθρώπους στα νοσοκομεία

Στην Ινδία εντοπίστηκε μια νέα μυστηριώδης ασθένεια που έστειλε ήδη στο νοσοκομείο 227 ανθρώπους.

Οι ασθενείς στην πόλη Ελουρού στο κρατίδιο Άντρα Πραντές παρουσίασαν μια σειρά από συμπτώματα που περιλαμβάνουν σπασμούς, τσούξιμο στα μάτια, εμετούς, ενώ άλλοι έχαναν τις αισθήσεις τους.

Η νέα ασθένεια εμφανίστηκε την ώρα που η Ινδία συνεχίζει το τον μεγάλο αγώνα κατά της πανδημίας του κορονοϊού, καταγράφοντας τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων παγκοσμίως. Η επαρχία της Άντρα Πραντές είναι μία από τις χειρότερα πληττόμενες της χώρας: με περίπου 800.000 καταγεγραμμένα κρούσματα κορονοϊού, έχει τον τρίτο υψηλότερο αριθμό στη χώρα.

Κραυγή αγωνίας από το «Παπανικολάου»: “Έχουμε 200 ασθενείς έξω από τις ΜΕΘ”

Ωστόσο, η Covid-19 δεν φαίνεται να είναι η αιτία πίσω από τις νοσηλείες του Σαββατοκύριακου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, όλοι οι ασθενείς βρέθηκαν αρνητικοί στον κορονοϊό. «Οι άνθρωποι που ασθένησαν, ιδιαίτερα τα παιδιά, άρχισαν ξαφνικά να κάνουν εμετό, αφού παραπονέθηκαν ότι έκαιγαν τα μάτια τους. Κάποιοι από αυτούς λιποθύμησαν ή υπέστησαν κρίσεις», ανέφερε ο υπουργός.

Ένας γιατρός στην Ελουρού δήλωσε στην Indian Express: «Οι άνθρωποι που αρρώστησαν, ειδικά τα παιδιά, άρχισαν ξαφνικά να κάνουν εμετό. Προηγουμένως παραπονούνταν για τσούξιμο στα μάτια. Κάποιοι από αυτούς λιποθύμησαν ή είχαν κρίσεις επιληψίας».