• 12 Μαΐου, 2021

Νέα μήνυση του Ανδρέα Λοβέρδου στην Ελένη Τουλουπάκη

 Νέα μήνυση του Ανδρέα Λοβέρδου στην Ελένη Τουλουπάκη

Στην κατάθεση νέας μήνυσης κατά της Εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, προχώρησε ο πρώην Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος.

Σύμφωνα με τη μήνυσή του, το καταγγελλόμενο εκ μέρους του αδίκημα είναι αυτό της κατάχρησης εξουσίας και συνίσταται στο γεγονός ότι η εισαγγελέας «προκάλεσε με πράξεις και παραλείψεις την απαλλαγή υπαίτιου προσώπου από ενδεχόμενες δίωξη και τιμωρία του».

Μάλιστα, όπως περιγράφεται στη μήνυση, «ενώ είχαν περιέλθει σε γνώση της δικές μου έγγραφες αναφορές, που κατήγγειλαν τον, κατά το έτος 2015, Υπουργό Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, για την μη ανατιμολόγηση των φαρμάκων στην διάρκεια του α΄ εξαμήνου του 2015, γεγονός που είχε σαν συνέπεια την ζημία του Δημοσίου και των ιδιωτών κατά εκατομμύρια ευρώ και την αντίστοιχη ωφέλεια των φαρμακευτικών εταιρειών, αυτή δεν απέστειλε, ως όφειλε, τις καταγγελίες στην Βουλή των Ελλήνων, εντός συγκεκριμένης σύντομης χρονικής προθεσμίας, αλλά πολύ αργότερα, μετά από περίπου 8 μήνες, με συνέπεια να εξαλειφθεί το αξιόποινο της καταγγελλόμενης παρανομίας και να έχει επέλθει παραγραφή του αδικήματος».