• 21 Ιανουαρίου, 2022

Νέα μέτρα από Πέμπτη στις 6π.μ.: Εστίαση μέχρι τις 12 χωρίς μουσική – Μέχρι τις 2 το πρωί την παραμονή Πρωτοχρονιάς

 Νέα μέτρα από Πέμπτη στις 6π.μ.: Εστίαση μέχρι τις 12 χωρίς μουσική – Μέχρι τις 2 το πρωί την παραμονή Πρωτοχρονιάς

Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης ανακοίνωσε ο Θάνος Πλεύρης, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες για κλείσμο της εστίασης στις 12 το βράδυ χωρίς μουσική και ορθίους, ενώ με τους ίδιους όρους το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς “παρατείνεται” μέχρι τις 2 το πρωί.

Από τις 6 το πρωί της Πέμπτης (30/12), θα ισχύσουν τα μέτρα για την αποτροπή περαιτέρω διασποράς του κοροναϊού, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Τα εστιατόρια και τα άλλα καταστήματα του χώρου της εστίασης θα λειτουργούν μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα. Εξαίρεση αποτελεί η Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, οπότε και θα επιτραπεί η λειτουργία των καταστημάτων μέχρι τις 2 τα ξημερώματα, χωρίς μουσική.

Αναλυτικά τα μέτρα:

-Τίθεται ωράριο στη λειτουργία των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης έως τις 12.00 τα μεσάνυχτα, μόνο για καθήμενους σε τραπέζια 6 ατόμων, χωρίς ορθίους. Η μουσική θα απαγορεύεται. Ειδικά για την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων αυτών θα ισχύει έως τις 2 το πρωί και πάλι με τις ίδιες προϋποθέσεις, δηλαδή με καθήμενους σε τραπέζια 6 ατόμων και χωρίς μουσική.

Επίσης, θα ισχύσουν από αύριο το πρωί και τα υπόλοιπα μέτρα, που είχαν ανακοινωθεί για τις 3 Ιανουαρίου.

Δηλαδή:

-Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95), ή διπλής από τους εργαζομένους στην εστίαση, στα Μέσα Μεταφοράς, σούπερ μάρκετ και όπου υπάρχει συνωστισμός.

-Απαγόρευση οργανωμένων πάρτι σε ιδιωτικούς χώρους.

-Στα γήπεδα η πληρότητα εμβολιασμένων θεατών θα είναι έως το 10% της χωρητικότητας τους, με πλαφόν θεατών τα 1.000 άτομα.

-Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων η επίσκεψη θα γίνεται μόνο με pcr test 48 ωρών, ενώ στα νοσηλευτικά ιδρύματα απαγορεύονται οι ιατρικοί επισκέπτες και εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα επισκεπτήρια.

-Τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα εφαρμοστεί έως και 50% ενώ θα ισχύσει και το κυλιόμενο ωράριο.