• 22 Ιουνίου, 2021

Νέα μελέτη: Η ασπιρίνη δεν αυξάνει τις πιθανότητες επιβίωσης από την covid-19

 Νέα μελέτη: Η ασπιρίνη δεν αυξάνει τις πιθανότητες επιβίωσης από την covid-19

ÁÓÐÉÑÉÍÇ(EUROKINISSI/ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ)

Η ασπιρίνη δεν αυξάνει τις πιθανότητες επιβίωσης των ασθενών που νοσηλεύονται με covid-19, σύμφωνα με μεγάλη μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το 120 ετών φάρμακο, το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως για την αραίωση του αίματος σε ασθενείς με καρδιακές παθήσεις, δεν μετέβαλε τη θνησιμότητα μετά από κλινικές δοκιμές ενός μήνα στις οποίες συμμετείχαν σχεδόν 15.000 εθελοντές.

Οι ασθενείς στους οποίους χορηγήθηκε ασπιρίνη πήραν εξιτήριο μία ημέρα νωρίτερα, σε σύγκριση με αυτούς που δεν έπαιρναν καθημερινά δόση ασπιρίνης, όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι γιατροί ήλπιζαν ότι η ασπιρίνη θα μπορούσε να βοηθήσει στην καταπολέμηση των θρόμβων αίματος που μπορεί να δημιουργήσει η Covid-19 στους πνεύμονες, αλλά τα αποτελέσματα της δοκιμής υποδηλώνουν ότι το φάρμακο θα ενταχθεί στον μακρύ κατάλογο των θεραπειών που δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την καταπολέμηση του κορονοϊού, όπως το φάρμακο για την ελονοσία υδροξυχλωροκίνη και τα φάρμακα για τον ιό HIV ριτοναβίρη και λοπιναβίρη.

Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο libre.gr είναι προσωπικές και εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα.