• 19 Μαΐου, 2021

Νέα καταδίκη σε 15 χρόνια για βιασμό ΑμεΑ στον δολοφόνο της Ελένης Τοπαλούδη

 Νέα καταδίκη σε 15 χρόνια για βιασμό ΑμεΑ στον δολοφόνο της Ελένης Τοπαλούδη

Σε 15 χρόνια κάθειρξης για τον βιασμό μίας 19χρονης ΑμεΑ καταδικάστηκε ο ένας εκ των δύο βιαστών και δολοφόνων της Ελένης Τοπαλούδη, αλβανικής καταγωγής.

Η συγκεκριμένη καταδίκη έρχεται έναν μήνα μετά την ποινή της ισόβιας κάθειρξης και δεκαπέντε χρόνων που επιβλήθηκε στον Αλβανό για τη δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας στη Ρόδο. Το δικαστήριο της Κω υιοθέτησε πλήρως την εισαγγελική πρόταση, η οποία ήταν καταδικαστική και για τους δύο δράστες (καθώς εκτός από τον 19χρονο ομόφωνα ένοχος για την υπόθεση κρίθηκε και ένας 23χρονος).

Σύμφωνα με την πρόταση της εισαγγελέως, «με σαφήνεια κατέθεσε η παθούσα ότι τη νύχτα της 1ης Δεκεμβρίου πήγε μια βόλτα και τελικά βιάστηκε και από τους δύο. Δεν υπήρχε συναίνεση». Αναφέρεται επίσης ότι ο 19χρονος χαστούκισε την συνομήλικη του. Μάλιστα, η 19χρονη αντιμετώπισε μετατραυματικό σοκ και όπως υποστήριξε ψυχίατρος η συμπεριφορά της έχει αλλάξει μετά τον βιασμό. Όπως ανέφερε στην πρόταση της εισαγγελέως, η κοπέλα δεν είχε το ψυχικό κουράγιο να καταγγείλει άμεσα το συμβάν. Αυτό που την προέτρεψε να το κάνει ήταν το γεγονός ότι ο 19χρονος αλβανικής καταγωγής ενεπλάκη στην υπόθεση και μιας άλλης κοπέλας. Με το άκουσμα της απόφασης ο κατηγορούμενος επιτέθηκε λεκτικά στον πρόεδρο της έδρας. Συγκεκριμένα τον απείλησε, λέγοντάς του ότι «δεν θα είσαι για πολύ στη θέση σου».