• 26 Οκτωβρίου, 2020

Νέα γκάφα με τις μάσκες: Έστειλαν πάλι λάθος διαστάσεις για τη δεύτερη παρτίδα (vid)

 Νέα γκάφα με τις μάσκες: Έστειλαν πάλι λάθος διαστάσεις για τη δεύτερη παρτίδα (vid)

Και η δεύτερη παρτίδα των μασκών που θα έπρεπε να μοιραστεί στα σχολεία όλης της χώρας έχει λάθος διαστάσεις.

Σύμφωνα με το Mega η επιτροπή του Υπουργείου Υγείας που είχε στείλει τις αρχικές λάθος διαστάσεις, το 10×22 που τότε έγραφε τελικό προϊόν, τώρα έστειλε ξανά τις ίδιες διαστάσεις λέγοντας πως είναι το αρχικό προϊόν, δηλαδή το ύφασμα.

Το Υπουργείο Εσωτερικών πήρε αυτές τις διαστάσεις και συνέστησε στην επιτροπή να αλλάξει τις διαστάσεις γιατί υπάρχει κίνδυνος να βγουν μικρότερες οι μάσκες από την κανονική.

Να σημειωθεί ότι δεν έχει ξεκινήσει ακόμα η παραγωγή των μασκών, αφού αναμένεται μια σωστή συνεννόηση από τους εμπλεκόμενους. Στην πρώτη εισήγησή της η επιτροπή του Υπ. Υγείας είχε δόσει διαστάσεις 12×25 ακόμα μεγαλύτερες δηλαδή από τις μάσκες που δόθηκαν.

Εδώ και δύο εβδομάδες, πάντως, από την πρώτη γκάφα επικών διαστάσεων της ΚΕΔΕ και των αρμοδίων υπουργείων με τις μάσκες-αλεξίπτωτα, οι επιτροπές δεν έχουν κατορθώσει ακόμα να συμφωνήσουν στις διαστάσεις που πρέπει να έχουν και ως εκ τούτου δεν έχει αρχίσει η νέα παραγωγή. Εν τω μεταξύ χιλιάδες οικογένειες δυσκολεύονται να ξοδέψουν χρήματα ώστε να είναι προστατευμένα τα παιδιά τους στα σχολεία.

Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος που ρωτήθηκε σχετικά σήμερα (Realfm) “θύμισε” πως εκείνος βρήκε τα σχετικά κονδύλια ώστε να διανεμηθούν δωρεάν μάσκες και δεν έχει καμία περαιτέρω αρμοδιότητα, επιρρίπτοντας έμμεσα ευθύνες στην ΚΕΔΕ και τις υπηρεσίες και επιτροπές των άλλων υπουργείων.