• 25 Ιανουαρίου, 2022

Νέα “φαρμακερά” tweet Κύρτσου για τη διαχείριση της πανδημίας και τους θανάτους από κοροναϊό

 Νέα “φαρμακερά” tweet Κύρτσου για τη διαχείριση της πανδημίας και τους θανάτους από κοροναϊό

Ο Γιώργος Κύρτσος για μια ακόμα φορά επιτίθεται με σφοδρότητα κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τον αυξημένο αριθμό των θανάτων και των κρουσμάτων κοροναϊού καθώς και για τα ράντζα στα νοσοκομεία. Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, που το τελευταίο διάστημα ασκεί σκληρή κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη διαχείριση της πανδημίας αλλά και την οικονομική πολιτική, με ανάρτησή του στο Twitter, επικαλείται στοιχεία από το Worldometer, τα οποία δείχνουν ότι:

-Το τελευταίο 7ήμερο η Ελλάδα είχε έναν από τους χειρότερους συνδυασμούς νέων κρουσμάτων και θανάτων από COVID-19 στον κόσμο.
Έχουμε υποχρέωση να κάνουμε πιο αποτελεσματική την πολιτική μας κατά της πανδημίας.

-Από τις 7 χώρες με την ταχύτερη διάδοση της πανδημίας το τελευταίο 7ήμερο, η Ελλάδα είχε τους περισσότερους θανάτους ανάλογα με τον πληθυσμό.

Θάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκους το 7ήμερο:

  • Ελλάδα, Μαυροβούνιο 49
  • Γαλλία 29
  • Δανία 17
  • Πορτογαλία 14
  • Ιρλανδία 8
  • Αυστραλία 6

-Η Ελλάδα είναι στις 7 χώρες με τη μεγαλύτερη διάδοση του κορωνοιού το τελευταίο 7ήμερο.

Επειδή έρχεται πρώτη σε θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκους μεταξύ των 7 χωρών, το 7ήμερο, είναι πιθανό τα νέα κρούσματα να είναι περισσότερα από αυτά που μετράμε.

-Οι χώρες που είχαν το τελευταίο 7ήμερο περισσότερους θανάτους ανά εκατομμύρια κατοίκους από την Ελλάδα είναι:

Βουλγαρία 76

Γεωργία 64

Κροατία 63

Πολωνία 59

Ουγγαρία 52

Ελλάδα 49

-Τα ρεπορτάζ για ράντζα σε εφημερεύοντα νοσοκομεία με ασθενείς COVID-19, δημιουργούν δικαιολογημένο προβληματισμό. Δείχνουν ότι έχουμε μείνει πίσω σε ζητήματα νοσοκομειακής προετοιμασίας. Πως αδυνατούμε να περιορίσουμε τις εισαγωγές ασθενών με COVID-19 στα μέτρα του ΕΣΥ.