Νέα έκρηξη στην Καμπούλ

 Νέα έκρηξη στην Καμπούλ

Μια έκρηξη ακούστηκε στην Καμπούλ, την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, σύμφωνα με μαρτυρίες δημοσιογράφων του Γαλλικού Πρακτορείου.

Tην πληροφορία επιβεβαίωση και το Διεθνές Παρατηρητήριο Δικαιωμάτων ενώ σχετικό βίντεο έχει ήδη μεταδόσει και το τηλεοπτικό δίκτυο Alarabya.

Για την ώρα, αυτό που έχει γίνει γνωστό αλλά από ανεπόισημες πηγές είναι ότι η έκρηξη έγιεν σε χώροτου Διεθνούς Αεροδρομίου της Καμπούλ, ενω δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν υπάρχουν τραυματίες ή υλικές ζημιές.

Οι ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει το Σάββατο για μια «συγκεκριμένη και αξιόπιστη» απειλή κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ καλώντας τους υπηκόους τους να απομακρυνθούν από την περιοχή, δύο ημέρες μετά την επίθεση που άφησε περισσότερους από 100 νεκρούς στην ίδια τοποθεσία.

«Εξαιτίας μιας συγκεκριμένης και αξιόπιστης απειλής, όλοι οι Αμερικανοί υπήκοοι που βρίσκονται στην περιοχή γύρω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ (…) πρέπει να φύγουν από εκεί το ταχύτερο δυνατό», ανακοίνωσε η αμερικανική πρεσβεία στην Καμπούλ σε μήνυμα προειδοποίησης.
Η απειλή αφορά συγκεκριμένα «την Νότια πύλη, την πύλη νέο υπουργείο Εσωτερικών και την πύλη κοντά στο βενζινάδικο Πανσίρ βορειοδυτικά του αεροδρομίου», πρόσθεσε η ανακοίνωση.

Όπως μετέδωσε το BBC, λίγα λεπτά μετά την έκρηξη, ένας αξιωματούχος του αφγανικού υπουργείου Υγείας δήλωσε ότι πράγματι σημειώθηκε μια έκρηξη που προκλήθηκε από επίθεση με ρουκέτα η οποία έπληξε μια κατοικία κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ.

Η ίδια πηγή επισήμανε ότι δεν επλήγη το αεροδρόμιο.

Μπάμπης Χριστακόπουλος