• 27 Νοεμβρίου, 2020

Νέα δημοσκόπηση: Τρικυμία στο ΚΙΝΑΛ – Πρώτος ο Ανδρέας Λοβέρδος στις προτιμήσεις για την ηγεσία

 Νέα δημοσκόπηση: Τρικυμία στο ΚΙΝΑΛ – Πρώτος ο Ανδρέας Λοβέρδος στις προτιμήσεις για την ηγεσία

Mε βάση την έρευνα της Opinion Poll περισσότεροι από πέντε στους δέκα πολίτες δηλώνουν λίγο ή καθόλου αισιόδοξοι για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κοροναϊού.

Σε ό,τι αφορά το lockdown, τουλάχιστον το 68% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της επιβολής των αυστηρών περιοριστικών μέτρων.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την έρευνα της Opinion Poll, στα εσωκομματικά των κομμάτων της αντιπολίτευσης καταγράφονται δύο διαμετρικά αντίθετες εικόνες:

αφενός στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται να μην έχει αντίπαλο

… αφετέρου στο ΚΙΝ.ΑΛ, η Φώφη Γεννηματά φαίνεται να υπολείπεται πλέον έναντι του Ανδρέα Λοβέρδου σε μια ενδεχόμενη συζήτηση για την αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία του κόμματος.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ

Κατά τα λοιπά, στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσίπρας συγκεντρώνει το 63.2% έναντι 7.3% του Ε. Τσακαλώτου. Ακολουθούν η Έφη Αχτσιόγλου με 3,6%, ο Πάνος Σκουρλέτης με 2,3% και η Ρένα Δούρου με 1,4%, ενώ το 7,3% δηλώνει άλλον. Δεν απάντησε το 14,3%.

Σημειωτέον ότι σύμφωνα με την έρευνα μόλις το 28μ6% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ είναι ικανοποιημένο γενικά με την αντιπολίτευση που κάνει η ηγεσία και μόνο το 50% επιλέγει τον κ. Τσίπρα ως πιο κατάλληλο πρωθυπουργό.

Στο σύνολο της κοινής γνώμης ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει το 30.8% των προτιμήσεων στο ερώτημα «με ποιον ηγέτη μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει πιο δυναμική πορεία» έναντι 12.2% του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

  • Στο ΚΙΝΑΛ, στο σύνολο της κοινής γνώμης πρώτος επιλέγεται ο Ανδρέας Λοβέρδος με 20.6% και ακολουθούν η Φώφη Γεννηματά και ο Νίκος Ανδρουλάκης με ποσοστά 17.6% και 13.4% αντίστοιχα.

Ακολουθούν ο Παύλος Γερουλάνος με 5.2%, ο Γιώργος Καμίνης με 3.6% και η Εύα Καιλή με 3.2%, ενώ το 13.2% δήλωνε άλλον. Δεν απάντησε το 23.2%.