Νέα δημοσκόπηση της PULSE: Ανησυχία για την πανδημία, σταθερό προβάδισμα ΝΔ, μειώνει τη διαφορά ο ΣΥΡΙΖΑ

 Νέα δημοσκόπηση της PULSE: Ανησυχία για την πανδημία, σταθερό προβάδισμα ΝΔ, μειώνει τη διαφορά ο ΣΥΡΙΖΑ

Τη νέα πανελλαδική έρευνα διενήργησε η Pulse RC για λογαριασμό του ΣΚΑΪ (τηλεφωνική με χρήση δομημένου ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου) σε δείγμα 1.407 ατόμων, το διάστημα 21-23 Σεπτεμβρίου.

Η δημοσκόπηση γίνεται εν μέσω εξελίξεων για τα ελληνοτουρκικά και την εξάπλωση της πανδημίας.

Όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση, η Νέα Δημοκρατία διατηρεί σαφές προβάδισμα έναντι της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην πρόθεση ψήφου η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνεται στο 16,5%, με τη ΝΔ να συγκεντρώνει 39,5%, έναντι 23% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν, το ΚΙΝΑΛ με 6,5%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4% και το ΜέΡΑ25 με 2,5%.

Πάντως σε σύγκριση με τη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας τον Ιούνιου η διαφορά έχει μειωθεί περίπου κατά 3 μονάδες ενώ από τη δημοσκόπηση του Ιουλίου κατά 2,5 μονάδες.

Στην ερώτηση για το ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 46%, έναντι 24% του Αλέξη Τσίπρα.

Σχεδόν έξι στους δέκα πολίτες υποστηρίζουν την κυβερνητική στάση στα ελληνοτουρκικά, όμως μόλις ένας στους 10 δηλώνει ότι πιστεύει ότι η Άγκυρα έχει διάθεση αποκλιμάκωσης της έντασης.

Στο “μέτωπο” του κορονοϊού, το 66% των ερωτηθέντων ανησυχεί “πολύ” και “αρκετά” για την επιδημία στη χώρα μας.

Το 74% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση δηλώνει πως έχει “σίγουρα” και “μάλλον” πεισθεί για την αναγκαιότητα χρήσης μάσκας.

Παναγιώτης Δρίβας