Νέα διαταραχή του καιρού ενόψει – Η πρόβλεψη Μαρουσάκη (vid)

 Νέα διαταραχή του καιρού ενόψει – Η πρόβλεψη Μαρουσάκη (vid)

Με ήπιο καιρό θα κυλήσει η μέρα σήμερα, χωρίς ωστόσο να λείψουν οι τοπικές βροχές στα νότια τμήματα της χώρας αλλά και οι βοριάδες στα πελάγη.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, «ένα βαρομετρικό χαμηλό επηρεάζει την χώρα μας από τα δυτικά φέρνοντας μερικές τοπικές βροχές αλλά και βοριάδες στο Αιγαίο που θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ».

Όπως είπε ο μετεωρολόγος του ΟΡΕΝ, «με νεφώσεις ξεκίνησε η μέρα σε πολλές περιοχές της χώρας κυρίως στα δυτικά και τα νότια οι οποίες θα δώσουν βροχές κυρίως στο εσωτερικό της Πελοποννήσου και στην Κρήτη, ένω στα βορειανατολικά θα επικρατήσει ηλιοφάνεια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 24 έως τους 26 βαθμούς Κελσίου».

Στην Αττική, θα επικρατήσουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και υγρασία με την θερμοκρασία να προσεγγίζει το μεσημέρι τους 24 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα είναι ήπιος με μερικές τοπικές νεφώσεις αλλά και ηλιοφάνεια και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 23 βαθμούς Κελσίου.

Αναφορικά με την εξέλιξη του καιρού, «δεν αναμένουμε κάτι αξιόλογο για τις επόμενες αρκετές ημέρες αλλά θα επικρατήσουν οι βοριάδες στο Αιγαίο και η ανάπτυξη θερμικής αστάθειας σε ορεινούς όγκους τις απογευματινές ώρες. Ωστόσο, από την Παρασκευή θα υπάρξει μια νέα διαταραχή η οποία θα αναπτύξει μπόρες στον ηπειρωτικό κυρίως κορμό της χώρας, αλλά και τοπικές καταιγίδες», κατέληξε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Παναγιώτης Δρίβας