• 27 Νοεμβρίου, 2021

Νέα δεδομένα για τον κοροναϊό – Γώγος: Οι ασθενείς νοσούν πιο βαριά και μένουν περισσότερο στο νοσοκομείο

 Νέα δεδομένα για τον κοροναϊό – Γώγος: Οι ασθενείς νοσούν πιο βαριά και μένουν περισσότερο στο νοσοκομείο

Ο καθηγητής Παθολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος  δήλωσε πώς μια αιτία για την πίεση στο σύστημα υγείας είναι  ότι οι άρρωστοι παραμένουν παραπάνω στα νοσοκομεία από ότι στο προηγούμενο κύμα.

«Ο κοροναϊός μας διαψεύδει συχνά γιατί εμφανίζονται νέα δεδομένα, κυρίως όσον αφορά τη μετάλλαξη Δέλτα. Η διασπορά και η μεταδοτικότητα είναι πολύ μεγάλη. Δίνει και λίγο βαρύτερη εικόνα στα περιστατικά και όλο αυτό έχει δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα», δήλωσε για την εξέλιξη της πανδημίας  ο παθολόγος – λοιμωξιολόγος, Χαράλαμπος Γώγος, προτρέποντας μάλιστα τους πολίτες να υποβάλλονται σε rapid test με το παραμικρό σύμπτωμα.

Νέο “χτύπημα” Μπατζελή :Κάτι δεν πάει καλά και πρέπει να το κοιτάξεις

Περιγράφοντας την άσχημη επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα, που μοιάζει σαν εφιάλτης χωρίς τέλος, ο καθηγητής Παθολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών δήλωσε πώς μια αιτία για την πίεση στο σύστημα υγείας είναι  ότι οι άρρωστοι παραμένουν παραπάνω στα νοσοκομεία από ότι στο προηγούμενο κύμα καθώς και ότι νοσούν πλέον περισσότεροι νέοι.

 «Υπάρχει αντίστροφη συσχέτιση ανάμεσα στο ποσοστό εμβολιασμού και στους θανάτους σε όλους τους χώρες» εξήγησε ο κ. Γώγος, προτρέποντας και αυτός με τη σειρά του τους πολίτες, με το παραμικρό σύμπτωμα (π.χ. μπούκωμα, ρινίτιδα) να  κάνουν rapid test ή PCR ώστε να υπάρχει έγκαιρη διάγνωση και απομόνωση.

Αυτό, όπως είπε, σε συνδυασμό με την χρήση της μάσκας, την αυστηρή τήρηση των μέτρων και την αύξηση των εμβολιασμών θα βοηθήσουν για την καλυτέρευση της υγειονομικής κατάστασης στην Ελλάδα.