• 18 Ιουνίου, 2021

ΝΔ σε ΣΥΡΙΖΑ: Σε ουδέτερο χρόνο η συζήτηση για την εισαγωγή στα ΑΕΙ

 ΝΔ σε ΣΥΡΙΖΑ: Σε ουδέτερο χρόνο η συζήτηση για την εισαγωγή στα ΑΕΙ

Στην επίκαιρη ερώτηση που έχει καταθέσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας για τον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ αναφέρονται κοινοβουλευτικές πηγές της Νέας Δημοκρατίας.

Σημειώνεται πως αυτή την εβδομάδα η σχετική ερώτηση κατατέθηκε από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τρίτη φορά.

Κοινοβουλευτικές πηγές της Νέας Δημοκρατίας αναφέρουν πως “ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποδείξει εμπράκτως τον σεβασμό του στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες έχοντας, μεταξύ άλλων, απαντήσει στο πλαίσιο της “Ώρας του Πρωθυπουργού” σε 7 επίκαιρες ερωτήσεις (3 του ΣΥΡΙΖΑ, 3 του ΚΙΝΑΛ και 1 του ΜέΡΑ25) ενώ κατόπιν αιτήματός του διεξήχθησαν 5 φορές με την ειδική διαδικασία του άρθρου 142Α, ενημερώσεις της Βουλής και των πολιτικών αρχηγών από τον Πρωθυπουργό για θέματα επικαιρότητας”.

Οι ίδιες πηγές προσθέτουν πως “θα ήταν λάθος όμως να συζητείται ερώτηση στη Βουλή με αντικείμενο την εισαγωγή στα ΑΕΙ, όπως ζητάει ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τη στιγμή που εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές δίνουν τη μάχη των εισαγωγικών εξετάσεων. Η συζήτηση αυτή, με σεβασμό στην αγωνία των μαθητών και των οικογένειών τους, θα πραγματοποιηθεί σε ουδέτερο χρόνο”.