• 24 Οκτωβρίου, 2020

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: “Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια” λένε οι εργαζόμενοι

 Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: “Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια” λένε οι εργαζόμενοι

«Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια περιμένοντας ως θεατές τις εξελίξεις που άλλοι χωρίς τη συμμετοχή μας έχουν δρομολογήσει», τονίζουν οι 700 εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά στην σημερινή ανακοίνωση του σωματείου τους.

Στο “σφυρί” τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά – Διεθνής διαγωνισμός για την ιδιωτικοποίηση

Oι εργαζόμενοι απαιτούν από την κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για διασφάλιση των θέσεων εργασίας, δηλώνουν αποφασισμένοι να υπερασπιστούν τα κεκτημένα εργασιακά τους δικαιώματα ώστε «να μη μείνει κανένας εργαζόμενος εκτός ναυπηγείου»

«Ζητήσαμε διάλογο. Επέλεξαν την αντιπαράθεση»

Από τα ΜΜΕ πληροφορηθήκαμε ότι δημοσιεύθηκε σήμερα η προκήρυξη του ειδικού διαχειριστή για την πώληση του ενεργητικού των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Διαβάζοντας την προκήρυξη με αγανάκτηση διαπιστώνουμε ότι δεν υπάρχει καμιά απολύτως πρόνοια για τους εργαζομένους.

Είχαμε ζητήσει με παραστάσεις μας σε όλους τους συναρμόδιους υπουργούς, να υπάρχει στην προκήρυξη δεσμευτικός όρος για τη διασφάλιση συνέχισης των εργασιακών συμβάσεων για όλους τους εργαζόμενους.

Για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας μας, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη με δημόσια δήλωσή του δεσμεύτηκε προσωπικά. Δυστυχώς όμως και αυτή η δέσμευση φαίνεται ότι ήταν χωρίς αντίκρισμα.

Με ποιο τρόπο διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας μας, για τις οποίες δεσμεύτηκε ο ίδιος ο κ. Πρωθυπουργός, όταν δεν υπάρχει κανένας όρος στην προκήρυξη που να δεσμεύει τον νέο επενδυτή;

Οι εργαζόμενοι δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια περιμένοντας ως θεατές τις εξελίξεις που άλλοι χωρίς τη συμμετοχή μας έχουν δρομολογήσει.

Απαιτούμε -και δεν το διαπραγματευόμαστε ούτε με την κυβέρνηση, ούτε με τον διαχειριστή, ούτε με τον επενδυτή- κανένας εργαζόμενος να μην μείνει εκτός ναυπηγείου.

Ζητήσαμε διάλογο. Επέλεξαν την αντιπαράθεση. Θα απαντήσουμε.