Ναύπακτος: Ποιος ήταν ο 68χρονος αθλητής που έπεσε σε χαράδρα (vid)

 Ναύπακτος: Ποιος ήταν ο 68χρονος αθλητής που έπεσε σε χαράδρα (vid)

Νωρίς το βράδυ της Κυριακής ολοκληρώθηκε η ανάσυρση της σορού του 68χρονου αθλητή που έπεσε σε χαράδρα στη Ναύπακτο, από δυνάμεις της 6ης ΕΜΑΚ Πάτρας.

Ο άνδρας συμμετείχε στους αγώνες δρόμου του 4ου Αρχαίου Ασκληπιείου Σκάλας της ορεινής Ναυπακτίας και δεν έφτασε ποτέ στο σημείο του τερματισμού, με αποτέλεσμα να αρχίσουν οι αναζητήσεις για να βρεθεί.

Ο 68χρονος, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος», φέρεται να ακολούθησε κάτω από άγνωστες συνθήκες παράλληλο μονοπάτι εκτός διαδρομής και να έπεσε στο κενό.

Ποιος ήταν

Ο αθλητής συμμετείχε στον αγώνα δρόμου 4ου Αρχαίου Ασκληπιείου Σκάλας της ορεινής Ναυπακτίας και έτρεχε στη διαδρομή των 10 χιλιομέτρων, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες βγήκε εκτός χαρτογραφημένης πορείας και βρέθηκε στο κενό.

Ο Χριστόφορος Δουραμάνης ήταν πρωταθλητής Ελλάδος σε αγώνες ταχύπλοων σκαφών, μαραθωνοδρόμος και δρομέας σε αγώνες βουνού. Ηταν ένα ιδιαιτέρως αγαπητό πρόσωπο στην τοπική κοινωνία της Πάτρας και στον χώρο του αθλητισμού.

Το 2019, είχε θέσει υποψηφιότητα για δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Αλέκου Χρυσανθακόπουλου.

Ισχυρή πρόσκρουση από μεγάλο ύψος

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που μίλησε στο ethnos.gr η σορός του 68χρονου βρέθηκε παραμορφωμένη από την πρόσκρουση καθώς έπεσε από πολύ μεγάλο ύψος και ο θάνατος του προφανώς ήταν ακαριαίος.

Μάλιστα, βρέθηκε κοντά στο ποτάμι που βρίσκεται στο περίφημο φαράγγι του Σκα που είναι γνωστό στην περιοχή και σε πολλά σημεία είναι επικίνδυνο για όσους θελήσουν να το προσεγγίσουν.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ethnos.gr ο Χριστόφορος Δουραμάνης βρέθηκε στο κενό σε ένα πολύ επικίνδυνο σημείο όπου ο γκρεμός φτάνει και τα 150 μέτρα. Μάλιστα η προσέγγιση στο σημείο ακόμα και από απλό πολίτη είναι πολύ δύσκολη και χρειάζεται προσεκτική πεζοπορία τουλάχιστον 20-25 λεπτών.

«Τρέχει στον αγώνα με δική του ευθύνη»

Αυτό που θα πρέπει να ερευνήσει η Αστυνομία είναι εάν η διαδρομή πράγματι είχε χαραχτεί πλάι στον γκρεμό θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές των αθλητών ή εάν ο άτυχος Χριστόφορος έχασε τον προσανατολισμό του και πήρε άλλο μονοπάτι που τον οδήγησε στο κενό.

Να σημειωθεί πάντως πως στη δήλωση συμμετοχής κάθε δρομέας υπέγραφε υπεύθυνη δήλωση στην οποία αναφέρεται πως «ο κάθε αθλούμενος τρέχει στον αγώνα με δική του ευθύνη». Τον αγώνα διοργάνωναν από κοινού ο αθλητικός σύλλογος Αγέλαος και ο Δήμος Ναυπάκτου.

Αξια αναφοράς είναι και η προκήρυξη του αγώνα η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει: “Η διαδρομή των 9,5 km είναι μία καταπληκτική διαδρομή που αποτελείται από το 80% από μονοπάτια διαφόρων ειδών και το 20% από δασικό κατηφορικό δρόμο, που οδηγεί στον Τερματισμό. Σε αρκετά σημεία η διαδρομή έχει δύσκολα και τεχνικά περάσματα, όπου χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

«Ασυμβίβαστος και αθλητικός»

«Ηταν ένας καταπληκτικός άνθρωπος, κοινωνικός, αγαπούσε τη ζωή. Κυρίως αγαπούσε τον αθλητισμό και τους αγώνες δρόμου. Είχε τρέξει σε πολλούς μαραθωνίους και είχε και πολλές διακρίσεις. Σχεδόν κάθε σαββατοκύριακο έτρεχε σε αγώνα. Ήταν πολύ ενεργητικός και ασυμβίβαστος με την ηλικία του. Αρνούνταν να δεχτεί πως το σώμα μας γερνάει», είπε άνθρωπος που γνώριζε καλά τον 68χρονο. Τραγική φιγούρα ο γιος του ήταν σε κατάσταση σοκ και δε μπορούσε να αρθρώσει λέξη.

Πηγή: ethnos.gr

Χρήστος Σταθόπουλος