• 20 Απριλίου, 2021

“Να μην ανοίξει τίποτα μέχρι τις 18 του μήνα” ζητά ο δ/ντης της Πνευμονολογικής του “Ευαγγελισμού”

 “Να μην ανοίξει τίποτα μέχρι τις 18 του μήνα” ζητά ο δ/ντης της Πνευμονολογικής του “Ευαγγελισμού”

Ο Διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός, Γιώργος Μπουλμπασάκος, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης το πρωί της Τετάρτης, τόνισε μεταξύ άλλων την ώρα που εξετάζεται από την «κυβέρνηση λοιμωξιολόγων» το άνοιγμα των σχολείων την ερχόμενη Δευτέρα, πως «μέχρι τις 18 του μήνα δεν πρέπει να ανοίξει τίποτα».

Παράλληλα, ανέφερε πως «θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί γιατί μπορεί να δούμε τα νούμερα που είπε ο κύριος Τσιόδρας, για 1000 διασωληνωμένους και ίσως και νωρίτερα από το Πάσχα».

“Υπάρχει μια σταθεροποίηση, αλλά στο υψηλό επίπεδο κινδύνου και δεν έχουμε περιθώριο να ξεφύγουμε” τόνισε ο κ. Μπουλμπασάκος αναφερόμενος και στη σημερινή εφημερία του νοσοκομείου που ολοκληρώνεται το μεσημέρι.

Αξιωματούχος EMA: Υπάρχει σύνδεση του εμβολίου AstraZeneca με τις θρομβώσεις

Εμφανίστηκε κατηγορηματικός σχετικά με το άνοιγμα των δραστηριοτήτων.

​“Μέχρι τις 18 του μήνα να μην ανοίξει τίποτα σύμφωνα με τα τωρινά επιδημιολογικά δεδομένα”,  υπογράμμισε, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να ανοίξουν τα μεγάλα μαγαζιά. Σύμφωνα με τον ίδιο εκεί δημιουργούνται συνωστισμοί.

​“Αντιλαμβάνομαι μόνο το άνοιγμα της Γ’ Λυκείου για να μπορούν τα παιδιά να συμμετέχουν στις διαδικασίες για τις εξετάσεις”, συμπλήρωσε.