• 26 Οκτωβρίου, 2021

Ν. Σύψας: Ιανουάριος και Φεβρουάριος θα είναι δύσκολοι μήνες

 Ν. Σύψας: Ιανουάριος και Φεβρουάριος θα είναι δύσκολοι μήνες

Με δηλώσεις του στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του Αnt1 o Νίκος Σύψας τοποθετήθηκε στο ζήτημα του λιανεμπορίου, της εστίασης, ενώ μίλησε και για το άνοιγμα των σχολείων.

Σύμφωνα με τον καθηγητή λοιμψξιολογίας το άνοιγμα του λιανεμπορίου δεν είναι χωρίς ρίσκο. Υπάρχει κίνδυνος αλλά αυτή τη στιγμή η επιδημία είναι σε σταθερή κατάσταση και μας επιτρέπει να πάρουμε αυτό το λελογισμένο ρίσκο”.

Όπως είπε με νόημα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, η επιτροπή των επιστημόνων εισηγήθηκε να ανοίξουν τα μαγαζιά, με δύο πρϋποθέσεις: “Η μία ήταν να γίνονται πολλά τεστ και ότι αν δούμε ότι κάτι δεν πάει καλά στην επιδημία, τα μέτρα αυτά θα αρθούν άμεσα”.

Δημοσιογράφος καταγγέλλει πρώην υφυπουργό Άμυνας για σεξουαλική παρενόχληση!

Σύμφωνα με τον ίδιο, το επόμενο “κομμάτι” της κοινωνίας που θα ανοίξει, θα είναι τα σχολεία. Γυμνάσια και Λύκεια, αφού μέχρι στιγμής έχουν επαναλειτουργήσει μόνο τα δημοτικά, τα νηπιαγωγεία και οι παιδικοί σταθμοί. 

“Τα σχολεία προηγούνται. Αν η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας επιτρέψει κάποιο άνοιγμα αυτό θα είναι τα σχολεία”, είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Σύψας. Και συμπλήρωσε ότι η Εστιάση θα ανοίξει τελευταία. Μάλιστα, επεσήμανε, ότι η επιδημιολογική επιβάρυνση τις γιορτές, δεν ήταν μεγάλη, ακριβώς γιατί ήταν κλειστή η Εστιάση… 

“Η εστίαση θα ανοίξει τελευταία…  Ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος είναι δύσκολοι μήνες. Πρέπει να παραμείνει η σταθερότητα”.