• 9 Μαρτίου, 2021

Μυρίζει μπαρούτι στο κέντρο: Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για την αποτροπή απεργιακών συγκεντρώσεων

 Μυρίζει μπαρούτι στο κέντρο: Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για την αποτροπή απεργιακών συγκεντρώσεων

Ισχυρές είναι οι αστυνομικές δυνάμεις που έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί της Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας προς αποφυγή συγκεντρώσεων λόγω της 24ωρης απεργίας ενάντια στην αντεργατική πολιτικής της κυβέρνησης εν μέσω καραντίνας.

Ήδη υπήρξε μια ολιγομελής ομάδα του ΠΑΜΕ κρέμασε πανό στο υπουργείο Εργασίας. Η Αστυνομία δεν επενέβη λέγοντας όμως ότι αυτό θα συμβεί σε περίπτωση που οι συγκεντρώσεις ξεπεράσουν τα 10 άτομα.

Σωματεία έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ η ΠΟΕΔΗΝ στις 12:00 στο υπουργείο Υγείας.

Επιπλέον, «χειρόφρενο» έχουν τραβήξει σήμερα μετρό, ηλεκτρικός και τραμ.

Σημειώνεται ότι κανονικά κινούνται λεωφορεία και τρόλεϊ, στα οποία μάλιστα πραγματοποιούνται εντατικοί έλεγχοι από αστυνομικούς.

Επίσης, δεν λείπουν και τα πρόστιμα.

Τα αιτήματα των εργαζομένων είναι η ενίσχυση των μέτρων πρόληψης του κορωνοϊού και η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

«Από τη πρώτη στιγμή της εκδήλωσης της πανδημίας του Covid- 19 σταθήκαμε, με υπευθυνότητα, απέναντι στις πρωτόγνωρες συνθήκες και με διεκδικήσεις και προτάσεις καταφέραμε, κάτω από δύσκολες συνθήκες και παρά τις αντιξοότητες, να κρατήσουμε σε κίνηση τις Σταθερές Συγκοινωνίες και να παρέχουμε ασφαλές συγκοινωνιακό έργο. Ωστόσο, δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχτούμε αυτή η πανδημία να γίνει «εργαλείο» για να περάσουν αντεργατικά νομοσχέδια και να ισοπεδωθούν δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών», τονίζουν οι εργαζόμενοι.