• 5 Αυγούστου, 2021

Μύκονος: Νέα τοπικά lockdown στο τραπέζι της κυβέρνησης – Συναγερμός και σε άλλα νησιά

 Μύκονος: Νέα τοπικά lockdown στο τραπέζι της κυβέρνησης – Συναγερμός και σε άλλα νησιά

Η αρχή για το έκτακτο σχέδιο με τα τοπικά lockdown ήταν η Μύκονος καθώς όσο η κατάσταση επιβαρύνεται τόσο υπάρχει πιθανότητα θα επαναληφθεί κάτι ανάλογο και σε άλλα νησιά.

Ο κορονοϊός φαίνεται ότι καλπάζει γενικότερα στις Κυκλάδες λόγω του τουρισμού και νησιά όπως η Πάρος, η Ίος και η Σαντορίνη κινδυνεύουν να έχουν σύντομα την τύχη της Μυκόνου. Αλλά και στην επίσης τουριστική Κρήτη, ιδίως σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο, η εικόνα είναι ανησυχητική.

Στο τραπέζι της κυβέρνησης βρίσκεται μια νέα σειρά μέτρων που έχουν ως πρώτο στόχο τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε εστίαση και τουρισμό, χωρίς να αποκλείεται το σενάριο των τοπικών lockdown, καθώς έχει σημάνει συναγερμός και σε άλλα νησιά. 
Συγκεκριμένα, εξετάζεται το ενδεχόμενο να αυξηθούν τα τεστ που πρέπει να κάνουν οι εργαζόμενοι από 2 σε 3, δηλαδή να κάνουν ένα ακόμη υποχρεωτικό τεστ διάγνωσης του κορονοϊού είτε μέσα στην εβδομάδα είτε στο δεκαήμερο, όπως ανέφερε το Mega.

Επιπλέον, δεν αποκλείεται οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι να μεταφέρονται σε άλλα πόστα στην ίδια επιχείρηση.

Τελεσίγραφο των επιχειρηματιών της Μυκόνου – Επτά αντιπροτάσεις στο Χαρδαλιά για το lockdown με πληροφορίες για κλείσιμο των καταστημάτων

Η κυβέρνηση πάντως επιμένει ότι στη Μύκονο δεν επιβλήθηκε lockdown, αλλά μέτρα στη διασκέδαση. Οι επιχειρηματίες και τοπικοί φορείς του νησιού όμως θεωρούν ότι πρόκειται επί της ουσίας για lockdown και με το παραπάνω και ζητούν από την κυβέρνηση να πάρει πίσω την απόφαση..

Στο τραπέζι τα τοπικά lockdown

Tην ίδια ώρα, με δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς να είναι στο «κόκκινο», δεν αποκλείεται να υπάρξουν και τοπικά περιοριστικά μέτρα σε κάποια νησιά.

Σε αυτά τα μέτρα περιλαμβάνονται:

Απαγόρευση λειτουργίας εστίασης 00:00 – 07:00
Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης
Απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 9
Απαγόρευση μουσικής όλο το 24ωρο
Απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα
Μέγιστος αριθμός ατόμων: 4 άτομα – για συγγενείς α’ βαθμού 6 άτομα